Ţepele de pe ebay. Te poţi proteja?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, Diaspora, E țeapă pe data 21 aprilie 2015

ebay_inselaciuni

Dacă foloseşti ebay-ul, ai şanse să cazi victimă cuiva care îţi vrea banii. O mulţime de utilizatori ai site-ului de licitaţii american au fost fraudaţi, astfel că este important să recunoşti când ţi se-ntinde o capcană.

Şi nu uita! Nu numai vânzătorii de pe ebay pot fi lipsiţi de scrupule, ci chiar şi cumpărătorii. Aceştia tind să urmărească şi să prindă în joc victime cu care se tranzacţionează produse ceva mai scumpe, de regulă telefoane şi altă aparatură de ultimă generaţie.

De cele mai multe ori, atenţia sporită şi intuiţia sunt cele mai bune mecanisme de apărare. Dar urmăreşte şi sfaturile pe care ţi le dăm în rândurile ce urmează.

 

Verifică feedback-ul vânzătorului sau al cumpărătorului

Nimeni nu poate face o tranzacţie fără a fi membru ebay. Astfel că poţi verifica profilul celui cu care doreşti să tranzacţionezi un produs urmărind feedback-ul lăsat de alţi utilizatori. Fiecare membru ebay are un scor de feedback pus între paranteze după user ID-ul lor. Cu cât numărul este mai mare, cu atât mai bine, însă dacă scorul este zero, e un semn că acel cont abia a fost creat.

De fapt, atunci când vinzi produse, nici nu mai trebuie neapărat să verifici profilul cumpărătorului. Ebay-ul poate face asta pentru tine, în mod automat. La secţiunea “Cerinţele cumpărătorului – buyer requirements” din preferinţele contului tău poţi specifica ce tip de utilizatori n-au voie să liciteze la produsele tale, spre exemplu utilizatorii care au un scor negativ la feedback.

 

Citeşte cu atenţie descrierea

Mulţi membri ebay s-au păcălit tocmai pentru că n-au citit detaliile produsului cumpărat. Spre exemplu, utilizatorul crede că achiziţionează o consolă de jocuri când, de fapt, în imagine apare doar cutia, iar textul de-o şchioapă spune clar că se vinde doar cutia şi nu şi produsul din interior.

Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie şi adevărată, atunci probabil că nu este adevărată.

 

Listările de o zi

Produsele care se vând în listări de-o zi sunt cel mai adesea păcăleli. Vânzătorii te ispitesc să faci achiziţia, iar după ce ai făcut plata, mai ia vânzătorul de unde nu-i! Aşadar, evită aceste listări!

 

Costurile poştale

Fă bine şi verifică suma încasată pentru transport, iar dacă vânzătorul nu este transparent în această privinţă, contactează-l şi asigură-te că nu există costuri ascunse.

Iar dacă tu eşti vânzătorul, este cel mai bine să selectezi metoda de transport pe care o oferi, incluzând costul lui şi să rămână bătut în cuie.

 

Cumpărători şi vânzători internaţionali

Ai grijă ca cei care vor să cumpere de la tine sau vânzătorii să fie aflaţi în UK, asta dacă nu cumva accepţi şi un transport internaţional. A trimite un colet peste graniţă aduce cu sine riscul de a-l pierde pe drum, pentru că pachetele nu pot fi urmărite foarte uşor odată ce au părăsit Marea Britanie. Un cumpărător neonest ar putea primi coletul, dar să spună că încă îl aşteaptă şi într-un final să anuleze tranzacţia.

Dacă nu doreşti să vinzi străinilor, poţi face modificările necesare în preferinţele contului tău. Chiar şi asa, unii cumpărători vor ignora o astfel de cerinţă, deci până la urmă tot ar fi bine să verifici detaliile cumpărătorului.

De asemenea, dacă achiziţionezi CD-uri, DVD-uri, discuri Blu-ray şi jocuri video care se trimit din Asia, cel mai adesea ai de-a face cu produse contrafăcute, lucru posibil datorită legislaţiei de drepturi de autor diferite.

 

Anularea licitatorilor care nu corespund

Dacă este posibil, monitorizează licitarea produsului pe care îl vinzi, în special chiar înainte de încheierea perioadei de licitare pentru a identifica acei licitatori pe care nu-i doreşti şi a le şterge licitările.

Pentru anularea une licitări trebuie să intri pe pagina “managing bidders and buyers” din profilul tău şi să operezi acolo modificările.

 

Blocarea licitatorilor

Dacă nu eşti încrezător într-un anumit licitator, nu ai decât să-l blochezi trecând user ID-ul acestuia în lista de la pagina “block bidders.”

 

Verifică plata înainte de a trimite produsul

Cea mai bună varinată de plată este PayPal-ul pentru că monitorizează tranzacţiile cu potenţial de fraudă, ceea ce înseamnă că este mult mai uşor să-ţi recuperezi banii dacă pici în capcana vreunui neserios.

Dacă vinzi un produs, să nu-l trimiţi niciodată înainte de e primi banii, în special atunci când cumpărătorul face mare caz vis a vis de trimiterea imediată a produsului.

Uneori, chiar şi o tranzacţie cash poate fi riscantă, pentru că ebay nu oferă nici o protecţie în caz că apar ulterior nemulţumiri. Plata cu un credit card este sigură, în timp ce un transfer bancar este discutabil, iar folosirea serviciilor de transfer monetar este de-a dreptul neindicată.

 

Trimite produsul cu poştă recomandată

Cel mai bine este să trimiţi produsul prin poşta recomandată, pentru că vei şti în orice moment unde se află coletul tău şi dacă a ajuns la destinaţie. În schimb, dacă pachetul se trimite cu poştă normală ar trebui să se ceară o dovadă a trimiterii prin poştă (proof of posting). Acest lucru îţi poate oferi protecţie în cazul în care cumpărătorul se plânge că nu ar fi primit de la tine produsul.

Vei trimite produsul doar la adresa care apare pe profilul câştigătorului licitaţiei, iar dacă ţi se cere să trimiţi produsul la o altă adresă, oricât de plauzibilă ar fi motivaţia schimbării adresei, este posibil ca contul utilizatorului să fi fost preluat de altcineva. În astfel de cazuri, raportează incidentul ebay-ului.

Dacă ai cerut ca produsul să fie colectat în loc de a fi trimis pirn poştă, aranjează să te întâlneşti cu cumpărătorul într-un loc public, evitând să dai adresa personală.

 

Rambursările

Poţi alege o opţiune de pe profilul tău de vânzător care spune “no refund”, că nu oferi rambursarea produsului. Acest lucru te protejează de cumpărătorii neoneşti care încearcă să te atragă în cursă, spunându-ţi că produsul pe care l-ai trimis lor este stricat (când tu ştii bine că nu-i aşa), motiv pentru care îşi doresc banii înapoi. Iar când trimiţi prin poştă, ambalajul pe care îl foloseşti trebuie să fie adecvat produsului.

 

E-mail-urile false

Acestea vin într-o mulţime de forme. De multe ori, ele arată aproape identic cu un email trimis oficial de ebay şi solicită, de regulă, verificarea informaţiilor tale punând la dispoziţie un loc unde se poate face log in în propriul cont. Ebay nu va cere niciodată lucrul acesta, astfel că poţi fi sigur că un asemenea email este o păcăleală.

 

Şi totuşi… ai fost păcălit

Dacă crezi că ţi s-a spart contul, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-ţi schimbi imediat parolele de pe ebay şi PayPal.

Dacă un vânzător nu ţi-a trimis încă produsul pe care l-ai plătit, contactează-l înainte de toate pe el, pentru a vedea dacă există vreo soluţie de remediere a problemei. Dacă nu, e bine să faci o plângere în cadrul secţiunii “eBay’s Resolution Centre”.

De asemenea, dacă vânzătorul nu a trimis încă produsul la câteva zile de la iniţierea tranzacţiei sau cumpărătorul are o problemă cu produsul pe care i l-ai trimis, încearcă să descurci situaţia direct cu acesta. Iar dacă nu iese nimic, atunci cazul poate fi raportat ebay-ului.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

3 pareri la “Ţepele de pe ebay. Te poţi proteja?”

  1. ionut Spune:

    Buna seara! Am si eu o problema! Locuiesc in Germania si de curand am gasit o masina pe eBay germana dar proprietarul neamnt este plecat in Suedia cu munca cu tot cu masina! Am cazut de acord cu el si cu cei de la eBay sa o aduca iei la mine platind el transportul celor de la Ebay! Am facut toate demersurile inclusiv plata prin intermed bancar pe data de 20.11.2015 asteptand un raspuns de confirmare in interval de 3 zile spus de cei de la ebay! Pe data de 24 inclusiv 25 am incercat sa vorbesc cu proprietarul si cu cei de la eBay…dar nu am primit nici un raspuns de la nimeni!!Bani fiind extrasi din cont!! Spuneti.mi cum sa procedez! Multumesc

  2. Ady Star Spune:

    Cu siguranta ai luat o mare teapa Ionut. Cascati ochii ca altfel b…ti ceva .. ha ha ha .

  3. stefan Spune:

    ce ai mai rezolvat Ionut? ai mai recuperat banii?

Spune-ti si tu parerea!