Tesco va disponibiliza 10.000 de angajaţi

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 23 februarie 2015

uk_Tesco

Mii de angajaţi stau cu sufletul la gură în timp ce directorul general al Tesco-ului, Dave Lewis, caută să reducă costurile. Aproximativ 10.000 de posturi vor fi disponibilizate, în încercarea de a readuce lanţul gigant de supermarketuri pe linia de plutire.

Renunţarea la un număr atât de mare de angajaţi reflectă obstacolele pe care compania le întâmpină în urma unor scăderi dezastruoase a cifrei de afaceri şi a profitului.

Cotidianul the Telegraph susţine că 6.000 de slujbe vor fi sacrificate din birourile companiei şi din cele 43 de magazine pe care intenţionează să le închidă, iar restul se vor stabili în urma unei revizii generale asupra modelului de operare al companiei.

Domnul Lewis vrea să renunţe la o întreagă categorie de manageri din magazinele Tesco. Acestor manageri, cu rol administrativ între managerii de magazine, vânzători şi manipulanţi, li se vor oferi posturi alternative, dar este încă neclar dacă salariile vor rămane aceleaşi sau dacă posturile vor fi cu normă întreagă.

Dave Lewis nu este un începător la capitolul restructurări. Cu doar zece ani înainte a dobândit titulatura de „Dave drasticul”, pe când lucra ca director general al Unilever, pentru disponibilizările făcute acolo.

Mii de posturi au fost deja pierdute în industria supermarketurilor, pe măsură ce „cei 4 granzi” (Tesco, Asda, Sainsbury’s şi Morrison) nu reuşesc să contracareze scăderea profiturilor şi concurenţa din partea Aldi şi Lidl.

Asda a declarat 1.360 de disponibilizări anul trecut în urma restructurării sistemului de conducere, iar Morrison 2.600 într-un caz similar. Sainsbury’s declară că umrează să disponibilizeze 500 de angajaţi.

Tesco este cel mai mare retailer al ţării și totodată cel mai mare angajator din sectorul privat. Are în subordine 310.000 de angajaţi în 3.300 de magazine.

Compania a început consultaţiile cu angajaţii la sfarşitul lunii ianuarie. Angajaţilor sediului central li s-a oferit posibilitatea de a aplica pentru demisii voluntare. Numărul final de disponibilizări va fi determinat de rezultatul consultaţiilor şi acceptarea sau neacceptarea posturilor alternative ale angajaţilor din magazine.

Domnul Lewis doreşte să reducă personalul din sediul central cu 30% şi să economisească £250 milioane anual prin reducerea costurilor generale. Tesco va închide 43 de magazine, dar şi sediul principal din Cheshunt, Hertfordshire, ca urmare a restructurărilor.

Clive Black, analist la Shore Capital, spune că domnul Lewis vrea să simplifice structura companiei. După renunţarea la pieţele din SUA şi Japonia, Tesco nu mai este în aceeaşi măsură o afacere globală, urmărind în momentul de faţă să pună accent pe activitatea din Marea Britanie.

Ultimele analize financiare oferite de Kantar arată că vânzările Tesco-ului sunt în creştere pentru prima dată în 12 luni. Totuşi, compania avertizează că profiturile în acest an fiscal nu vor depăşi £1,4 miliarde, comparativ cu £3,3 milarde anul trecut, în timp ce pe piaţa britanică se notează chiar o pierdere.

Compania este în căutarea unui preşedinte care să-l asiste pe Dave Lewis, care l-a înlocuit pe Philip Clarke în septembrie anul trecut.

Fostul preşedinte, Sir Richard Broadbent, a demisionat din funcţie în urma implicării companiei într-un scandal de contabilitate. Compania este investigată de  Serious Fraud Office pentru lipsa a £263 milioane din conturi, în timp ce Groceries Code Adjudicator investighează relaţiile dintre Tesco şi furnizorii săi.

John Allan, preşedintele constructorului Barratt Developments, este favorit în a obţine postul, după ce Sir Ian Cheshire, fostul şef de la Kingfisher, s-a retras din cursă.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!