Test reuşit. Poştaşul cunoaşte pe toată lumea

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 12 august 2015

scrisoare_adresa_aproximativa_1

 

Un bărbat din Irlanda de Nord, care a vrut să testeze eficienţa poştei din această ţară, a trimis o scrisoare trecând la destinatar doar atât: „Henderson, băiatul cu ochelari care face un doctorat în Belfast”. La adresă, expeditorul a trecut doar orăşelul Buncrana (comitatul Donegal), unde locuieşte Henderson.

 

Scrisoarea îi era destinată lui Barry Henderson (32 de ani), un bărbat din orăşelul Buncrana, dar care face un doctorat în capitala Irlandei de Nord.

Plicul a plecat din Belfast şi a călătorit 136 de kilometri până în Buncrana, un orăşel de 7.000 de locuitori. Poştaşul o cunoştea pe soţia lui Henderson, jurnalistă la Irish Times, astfel că a dus plicul la redacţia ziarului, iar de acolo a ajuns la femeie şi apoi la soţul ei.

La următorul test, dacă se trimite o scrisoare cu o adresă şi un nume ale destinatarului aproximative, cu mici instrucţiuni ajutătoare, unui român aflat la Londra, ar ajunge oare la destinatar? Ar duce poştaşul scrisoarea la redacţia ziarului nostru sau la Ambasada României în speranţa că am putea identifica beneficiarul? Sau, dacă poştaşul se nimereşte a fi un bulgar prieten cu un român, ar face românul o campanie pe facebook pentru a localiza destinatarul scrisorii? Orice este posibil pe lumea aceasta, cu un minim spirit de aventură.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!