Testul de limbă engleză pentru cetăţenie, o barieră de netrecut pentru unii

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ, Imigranţi în UK, UK la bani mărunţi pe data 16 iulie 2015

Orice străin care doreşte să obţină paşaportul britanic trebuie să depună la dosar certificatul de trecere de la testul de limbă engleză „Life in the UK”.

Examenul, alcătuit din 24 de întrebări grilă, a fost introdus în 2005 de guvernul lui Tony Blair. Dar, pentru că 90% dintre cei care dădeau testul îl treceau cu brio, în 2013 testul a fost modificat, adăugându-se evenimente şi oameni care au contribuit la mărirea naţiunii britanice, inclusiv subiecte din sport, muzică şi date istorice importante. Testul pune acum mai mult accent pe cultura şi istoria Marii Britanii, nu doar pe practicalităţile traiului în UK.

Examenul durează 45 de minute şi nu există limită la numărul de încercări prin care poate trece un imigrant doritor de cetăţenie britanică.

Astfel că Philip Davies, membru conservator al parlamentului, atunci când a aflat că un imigrant a trecut prin acest test de 64 de ori, fără să reuşească să-l treacă, a declarat celor de la The Sun: „Ce altă ţară ar permite să se dea testul de 64 de ori? Ţi-ar spune că nu ai reuşit şi te-ai duce pe drumul tău. Am putea la fel de bine să nici nu ne mai batem capul cu aceste teste din moment ce permitem oamenilor să dea aceste examene, din nou şi din nou, până când le trec”.

Pe de altă parte, reţeta succesului a fost dintotdeauna PERSEVERENŢA. Cinste celor care luptă pentru a-şi atinge ţelurile!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!