The Guardian invită britanicii să viziteze Bucureştiul

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK la bani mărunţi pe data 1 noiembrie 2015

bucuresti_centrul vechi

Într-un material generos, publicaţia britanică The Guardian prezintă un ghid al capitalei României, pe care o prezintă ca o „destinaţie surprinzătoare, plină de o energie şi atmosferă cosmopolitană, deşi cu şanse mici de a câştiga vreun premiu pentru frumuseţe sau stil”.

În articol se vorbeşte despre culmile atinse în perioada interbelică, atunci când Bucureştiul era cunoscut drept „Micul Paris” sau „Parisul din Est”, „o caracterizare corectă, până la un punct”, deşi arhitectura socialistă avea să devină predominantă în special în ultima decadă a comunismului.

Astăzi, apare în text, Bucureştiul este ceva mai luminos, printre betoanele blocurilor putându-se găsi „minunate clădiri art noveau, multe dintre ele găzduind muzee extraordinare, biserici şi mănăstiri străvechi, parcuri luxuriante, lacuri şi bulevarde elegante”. De asemenea, materialul laudă potenţialul culinar al oraşului, subliniind şi faptul că viaţa de noapte cu greu îşi găseşte pereche printre celelalte oraşe din Balcani.

Autorul indică cu precizie oraşul vechi, ca şi centru foarte popular pentru a-ţi petrece timpul pe parcursul celor 24 de ore ale zilei şi încurajează britanicii că toamna este un moment propice de a vizita Bucureştiul, după ce vara un pic greu de suportat a trecut.

Materialul continuă să detalieze locurile de vizitat, pornind de la Casa Poporului şi Muzeul Satului şi până la mici restaurante de familie care pot face deliciul unui turist britanic. În final, autorul se plânge un pic că sunt cam puţine variante de cazare mai acătării, însă dă nişte exemple de cazare perfectă.

Se crează oare un val prielnic Bucureştiului? Recent, un studiu publicat în presa britanică arăta că în capitala României un cuplu sosit într-un „city break” cheltuieşte mai puţin decât în orice altă capitală a Europei, Bucureștiul stând chiar foarte bine la acest capitol în raport cu capitalele din întreaga lume. N-ar fi rău! Or fi britanicii gălăgioşi şi dezordonaţi când se află în concediu, însă, ca şi turişti, oricine îi doreşte. De ce n-ar învăţa să meargă şi la Bucureşti?

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!