Tichete sociale pentru copiii sub trei ani

Articol publicat in sectiunea Social pe data 20 mai 2016

Copiii sub 3 ani care provin din familii defavorizate și care merg la grădiniță sau creșă vor beneficia de tichete sociale, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptate de guvern, actul normativ eliminând astfel limitele de vârstă impuse de legislația în vigoare, informează Mediafax.

 Guvernul a extins categoria copiilor înscriși în învățământul preșcolar care să poată beneficia de Programul „Fiecare Copil în Grădiniță”, potrivit unui comunicat de presă.

Ordonanța de urgență de modificare a Legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate elimină vârsta minimă de la care se poate acorda acest drept (3 ani), precum și vârsta maximă până la care se poate acorda (6 ani).

Tichetul social destinat să încurajeze copiii din familiile defavorizate să urmeze grădinița vor beneficia și copii sub vârsta de 3 ani, dacă urmează cursurile învățământului preșcolar, precum și copiii care depășesc vârsta de 6 ani și care continuă să meargă la grădiniță ca urmare a recomandărilor specialiștilor (copii cu dizabilități și/sau cu dificultăți de învățare).

Potrivit sursei citate, beneficiază de acest drept copiii ce provin din familii al căror venit lunar pe membru de familie este de până la de două ori venitul minim garantat pentru o singură persoană (venituri de până la 284 lei, în cursul anului 2016).

Prin eliminarea acestor limite de vârstă Executivul estimează că încă 29.000 de copii ce provin din familii defavorizate vor putea beneficia de tichetul social acordat prin Programul „Fiecare Copil în Grădiniță”.

Până în prezent, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social, sub numărul estimat inițial de 111.400 copii.

Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!