Țigările și tutunul cu arome, interzise

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 martie 2016

Punerea pe piață a țigărilor și a tutunului rulat cu aromă caracteristică sau gust diferite de cel al tutunului, cum ar fi aromele de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie, va fi interzisă.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Executivul a aprobat un proiect de lege care stabilește condițiile pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a celor conexe, în scopul preluării în legislația națională a reglementărilor europene și internaționale promovate pentru reducerea consumului de tutun, îndeosebi în rândul tinerilor.

„Prin această lege ne asumăm și formal termenul de 20 mai ca termen de implementare a directivei. Legea merge în Parlament și va intra în dezbatere parlamentară cu acest termen asumat de Guvernul României”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, citat de Mediafax.

Dan Suciu a explicat că prin proiectul de lege se introduc noi condiții privind ingredientele utilizate în fabricarea produselor din tutun, inscripționarea și prezentarea produselor din tutun, trasabilitatea, elementele de securitate și comerțul transfrontalier la distanță cu produse din tutun și conexe.

El a mai adăugat că sunt reglementate ingredientele ce pot fi utilizate în produsele din tutun, precum și nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!