Timp mai scurt cu trenul

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 17 iulie 2015

Până în anul 2020, unul din patru locuitori ai Bucureștiului va utiliza metroul, iar călătoria cu trenul pe toate căile ferate din rețeaua TEN-T se va reduce cu 20%, a declarat, la București, comisarul pentru politică regională Corina Crețu, cu ocazia aprobării Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Prim-ministrul Victor Ponta a semnat, la Palatul Victoria, împreună cu oficialul european, decizia de aprobare a Programului Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, program care cuprinde și Masterplanul de Transporturi.

„Până la sfârșitul anului 2020, timpul de călătorie pe toate căile ferate din rețeaua TEN-T va fi redus cu 20%, iar unul din patru locuitori ai Bucureștiului va folosi metroul ca mijloc de transport”, a afirmat Crețu la ceremonia de semnare a programului, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că POIM îi va permite României să atingă standardele europene în managementul deșeurilor și a apei. „Până în anul 2020, sper ca toată populația României să aibă acces la apă potabilă din orice sursă publică, iar 50% din deșeurile menajere să fie reciclate”, a spus Crețu.

Comisarul a amintit că un alt program foarte important pentru România semnat la Bruxelles, Programul Operațional Regional, va avea un impact mare asupra infrastructurii educaționale și infrastructurii în sănătate, întrucât vor fi construite trei noi spitale regionale, la Craiova, Iași și Cluj-Napoca.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!