Tinere musulmane, agresate pe stradă în București

Articol publicat in sectiunea Social pe data 8 aprilie 2016

Două tinere de 18 ani, ce purtau văl islamic, au fost agresate recent de un grup de tineri pe Calea Moșilor din București. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a anunțat că a fost deschis un dosar penal în acest caz, fiind investigate fapte de loviri și alte violențe, scrie Mediafax.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții Parchetului Judecătoriei Sector 2 au transmis că s-au sesizat din oficiu, pentru fapte de loviri și alte violențe, în cazul celor două tinere musulmane, ce purtau văl islamic și ar fi fost agresate la 30 martie în București. Potrivit procurorilor de la Sectorul 2, tinerele nu au formulat plângeri penale.

Agresiunea a fost anunțată de Asociația „Surori Musulmane”. Potrivit acesteia, un grup format din trei băieți și două fete le-au smuls vălul și le-au bătut pe două tinere musulmane, în vârstă de 18 ani.

„Două fete tinere (18 ani), ce purtau vălul islamic, au fost atacate în plină stradă, în timpul zilei, în zona Moșilor, de un grup de trei băieți și două fete. Fetelor le-au fost smulse vălurile și au fost bătute, rănite la cap, la mâini etc. Cu greu un bărbat a intervenit pentru a le salva de agresori”, se arată în comunicatul Asociației, potrivit Mediafax.

Una dintre tinere a mers împreună cu părinții la secția 8 Poliție, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Bogdan Ghebaur, nu au depus plângere.

„Un grup operativ s-a deplasat împreună cu tânăra și părinții săi la fața locului, însă nu s-a reușit, deocamdată, identificarea presupușilor agresori. Părinții nu au vrut să depună plângere. Ne-am sesizat însă din oficiu și s-a deschis dosar de cercetare penală pentru loviri și alte violențe. Cazul a fost preluat de secția 8 poliție”, a declarat pentru Mediafax reprezentantul Poliției Capitalei.

Oficialii Asociației „Surori Musulmane” susțin că sunt îngrijorați de situație și vorbesc despre „o portretizare eronată în media a atacurilor teroriste, nefăcându-se diferența între teroriști și musulmanii de rând”.

„Musulmanii condamnă aceste acte teroriste și condamnă violența (…) Musulmanii aflați pe teritoriul României sunt pașnici, mai mult de jumătate dintre ei sunt cetățeni români, născuți și educați aici. Nu ne dorim o divizare a societății române, ne dorim să trăim în pace, la fel ca și până nu de mult, să nu mai auzim astfel de cazuri repetate”, susțin reprezentanții asociației.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!