Tineretul, gata de seniorat

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 noiembrie 2014

557 box tineret

Lotul de tineret al României s-a întors de la Europenele din Croaţia cu prima medalie de aur la băieţi după o pauză de 9 ani. Performanţa lui Paul Andrei Arădoaie, la categoria 81 kg, a fost completată de două medalii de bronz, prin Mustafa Arsen (60 kg) şi Robert Jitaru (56 kg). Cei trei, alături de antrenorul lotului de tineret, Relu Auraş, antrenorii de la cluburi şi conducerea F.R. Box, au participat la o conferinţă de presă la sediul MTS.

“Ceea ce au realizat aceşti băieţi reprezintă încă o dovadă că în Federaţie se munceşte. Am ajuns anul acesta la un palmares de 13 medalii, dintre care două de aur, ceea ce este un bilanţ extraordinar”, a declarat Leonard Doroftei.

Relu Auraş a mers mai departe: “Încet, încet, Federaţia revine acolo unde îi este locul, printre puterile boxului mondial. Contează enorm şi că avem din nou reprezentanţi în forurile internaţionale. Vă spun că ar fi trebuit să mai avem un aur, pentru că la Mustafa Arsen, în semifinale, a fost o decizie şocantă să fie dat învins deşi a fost superior adversarului la toate capitolele. Inclusiv antrenorii celorlalte reprezentative îmi spuneau că a fost un furt incredibil. Pentru mine, Arsen este campionul european al categoriei sale. După acel episod am primit multe telefoane de susţinere din ţară, iar secretarul general s-a deplasat de urgenţă în Croaţia punând presiune pentru ca în finala lui Arădoaie să nu se mai întâmple o asemenea nedreptate, astfel că, personal, noaptea în care am dormit cel mai liniştit a fost cea dinaintea finalei, când am avut convingerea că va fi un arbitraj corect. Toţi aceşti trei copii, Arădoaie, Arsen şi Jitaru sunt de mare perspectivă, ultimul e abia la primul an de tineret şi la anul cred că va urca mult mai sus, iar ceilalţi doi vor face pasul fără probleme spre seniori, unde cred eu că ei deja sunt apţi să intre în elita boxului mondial. În ceea ce mă priveşte, mi-am îndeplinit obiectivul asumat şi spun în premieră că am decis ca de acum înainte să fac un pas lateral de la lotul de tineret, pentru a mă putea ocupa mai bine de Mihai Nistor, sportivul meu de la Bacău, intrat în circuitul profesionist al AIBA. Chiar l-am rugat în acest sens pe Leonard Doroftei să mă înveţe câteva dintre secretele de la profesionişti”, a spus el.

Paul Andrei Arădoaie s-a arătat și el extrem de mulțumit de performanța sa și încrezător în viitor: “Sunt mândru de ceea ce am realizat, sper să continuu pe acest drum şi să mai am ocazia să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Vreau să le mulţumesc antrenorilor care m-au ajutat, dar în special antrenorului Dumitru Dorobanţu, de la Dinamo, care a crezut permanent în mine”, a declarat sportivul.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!