Tineri de top

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 noiembrie 2015

606 ziar italia1998 e anul în care România participa la ultimul turneu final al unui Campionat Mondial, iar până la ediţia din 2018 se vor împlini 20 de ani de absenţă. Calificarea la Euro 2016 şi noua generaţie de fotbalişti români crescuţi la cluburi importante din Vest ne dau însă speranţe că la Mondialul din Rusia vom putea reveni între cele mai bune 32 naţiuni ale lumii.

Corriere dello Sport scrie despre doi dintre puştii români născuţi în 1997, adică în perioada de glorie a Generaţiei de Aur. Cunoscutul cotidian italian îi plasează pe Ionuţ Radu şi Răzvan Popa (ambii 18 ani) între cei mai promiţători 20 tineri jucători care evoluează la echipe din Italia. Doi fotbalişti mai degrabă ignoraţi în România, în condiţiile în care doar Popa, la Inter din 2013, a avut contact cu naţionalele de tineret, având o selecţie la echipa U17.

Chiar şi aşa, Ionuţ Radu şi Răzvan Popa sunt puşi pe lista viitoarelor staruri din Serie A, alături de alţi tineri promiţători de la Juventus, Napoli, Lazio sau AS Roma.

Despre Ionuţ Radu, Corriere dello Sport notează că are un fizic impunător şi că demonstrează personalitate şi agresivitate, fiind un veritabil urmaş al lui Samir Handanovic pentru poarta lui Inter. Popa are 1,86 m şi creşte în umbra slovenului care „ţine” poarta Interului din 2012.

Tot 18 ani are şi Răzvan Popa, care a ajuns la Inter în 2013, de la Sportul Studenţesc. Italienii notează că trupa din Serie A a reuşit să i-l sufle pe Popa lui Chelsea. Şi el extrem de puternic din punct de vedere fizic, Popa e un jucător versatil, care poate evolua în linia mediană, ca închizător, sau în centrul liniei defensive, unde e imbatabil în special în jocul aerien, notează italienii. Povestea lui Popa e una specială, în condiţiile în care la 14 ani a fost la un pas să renunţe la fotbal, însă a continuat prin eforturile tatălui său.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!