Tineri români, ași în robotică

Articol publicat in sectiunea Social pe data 8 aprilie 2016

Trei studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București, coordonați de un conferențiar universitar, au obținut o medalie de argint și una de bronz la concursul internațional Robot Challenge, care a avut loc la Viena, la jumătatea lunii martie, informează Descoperă, potrivit Mediafax.

După succesul înregistrat anul trecut, echipa HBFS (Harder Better Faster Stronger) a obținut o medalie de argint și una de bronz la competiția Robot Challenge, desfășurată la Viena în perioada 12-13 martie 2016. Totodată, echipa HBFS a contribuit la plasarea României pe locul șase în clasamentul pe medalii al națiunilor.

Echipa HBFS participantă la concurs a fost formată din studenți și masteranzi la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Departamentul de Automatică și Informatică Industrială: Ionuț Cristian Dobre (anul III), Maria Cîrciumaru (anul IV), Mihai Crăciunescu (masterand anul II), fiind coordonată de conf. universitar Ștefan Mocanu, scrie Descoperă.

Ca și la edițiile precedente, Robot Challenge a fost organizat de Societatea austriacă pentru Științe IT Inovative, Ministerul austriac Federal pentru Știință, Cercetare și Economie, Universitatea de Științe Tehnice Aplicate din Viena, în colaborare cu numeroși sponsori.

„După rezultatele excelente obținute anul trecut, am mers la Viena pentru a încerca să ne confirmăm poziția în vârful clasamentelor probelor la care participăm de obicei. Din păcate, de această dată nu am reușit să mai obținem niciun un loc I, terminând competiția cu un loc II și un loc III. Privite din afară, rezultatele sunt bune, însă, pentru noi, reprezintă un motiv de ne ambiționa și a ne mobiliza mai bine pentru următoarele concursuri la care vom participa”, a declarat Ștefan Mocanu, coordonatorul echipei HBFS.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!