Țineți păianjenii departe de casă!

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 17 iulie 2015

Cum sunt mulți cei care nu doresc să-și împartă locuința cu un păianjen, iată câteva sfaturi despre cum îi puteți ține departe de casă.

Există metode mai simple de a nu avea probleme cu păianjenii în locul chimicalelor din magazine. Iată câteva dintre acestea:

Oțetul

Umple o sticlă cu apă și oțet și pulverizează amestecul prin casă sau în jurul acesteia, pe unde crezi că ar umbla ei. Păianjenii nu sunt fanii oțetului.

Menta

Ca și în cazul oțetului, păianjenii fug de mentă. Fă un amestec din ulei de mentă și puțină apă și pulverizează prin locurile pe unde ar umbla ei. În acest mod, oferi și casei tale un miros proaspăt.

Păstrează curățenia

Unul dintre cele mai ieftine „trucuri” de a nu avea parte de vizita păianjenilor este acela de a face curat în locuință și de a o menține așa.

Citricele

Nici păianjenii și nici pisicile nu adoră mirosul de citrice. Pune coajă de lămâie, portocală etc. în drumul lor și îi vei ține la distanță. Poți șterge mobila cu un produs cu citrice. La fel de bine funcționează și uleiurile de citrice. Musafirii nepoftiți nu te vor mai vizita.

Animalele de casă

O pisică sau un câine le poate veni de hac păianjenilor, căci au instinct de vânător.

Castanele

Pune câteva castane pe pervazul casei sau prin locurile pe unde ar mai fi aceștia.

Nu le lăsa portițe de intrare în casă

Fă pe meșterul și astupă toate găurile prin care ei ar putea pătrunde în locuință. Ușile și geamurile nu trebuie să fie porți de intrare pentru păianjeni.

Tutunul

Păianjenii nu sunt fumători. Nu le place mirosul emanat de tutun. Împrăștie tutun prin casă sau în jurul ei sau pune tutun în apă și pulverizează amestecul.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!