Ţinuţi ca sclavi, salvaţi de poliţie

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 16 iunie 2016

Trei cetăţeni români au fost salvaţi de poliţie, după ce au scăpat de la o fermă de oi izolată din Sardinia, unde, potrivit acestora, au fost ţinuţi în condiţii dure timp de peste o lună, informează agenţia de ştiri ANSA, citând surse familiare cu cazul.

Cei trei bărbaţi, dintre care doi în vârstă de 25 ani şi al treilea de 56 de ani, au declarat că au fost maltrataţi la o fermă din Sardinia, fiind forţaţi să lucreze toată ziua şi până târziu în noapte, primind o singură masă pe zi, potrivit Mediafax. După ce au fugit de la fermă, aceştia au mers aproximativ 100 de kilometri înainte de a se întâlni cu o patrulă de poliţie, pe un drum de ţară la aproximativ cinci kilometri de oraşul Nuoro. Subnutriţi, deshidrataţi şi epuizaţi, cei trei au fost transportaţi la spital, iar apoi cazaţi la un adăpost.

Pe baza mărturiilor, autorităţile au început căutările pentru a identifica locul unde cei trei români au fost ţinuţi, primele indicii conducând către un sat din sub-regiunea Mandrolisai, o zonă muntoasă, puţin populată. De asemenea, procurorii anchetează posibila existenţă a unei operaţiuni de trafic de persoane.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!