Tipurile de locuinţe în Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Locuinţe pe data 8 decembrie 2014

bedsitBedsit

În general, este vorba de o cameră care are loc suficient pentru un pat și pentru strictul mobilier. Este posibil să beneficieze și de un spaţiu special amenajat pentru prepararea mâncării. Aceste tipuri de case sunt vechi și se pretează unei persoane singure.

 

Room

O singură cameră închiriată într-un apartament sau într-o casă la sol, de obicei proprietatea unei persoane.

 

Studio

O cameră de locuit mai scumpă, cu o mică bucătărioară și o baie incluse. De obicei este dotată cu o canapea extensibilă sau un pat care se strânge, pentru a crea mai mult spaţiu la retragerea acestora. De obicei asemenea spaţii se găsesc numai în momentul în care căutaţi în arii mai largi și cu o seriozitate sporită o locuinţă.

 

Flat

Cunoscut ca “apartament” sau ca “units” în alte ţări. Acesta poate avea până la trei camere, cu baie, bucătărie și antreu. Mai rar, dar un asemenea apartament poate avea și o cameră special amenajată pentru a lua masa.

 

Conversion

Reprezintă un flat/studio într-o clădire care a fost convertită în spaţiu de locuit. De obicei, asemenea locaţii sunt găsite la nivele superioare, deasupra unor magazine.

 

Apartment

O casă la etaj, într-o locaţie bună, cu cel puţin două dormitoare. Terrace house – ceva asemănător cu casele la curte din mijlocul orașelor. Varianta britanică mai poartă și numele de two-up-and-two-down, pentru că aceasta este configuraţia casei, două camere jos, două camere la etaj. Sunteţi separat de vecini de cel puţin un zid de câţiva centimetri grosime, iar în suburbii o asemenea locaţie poate avea și o mică grădină.

 

Semi-detached

Este vorba despe o clădire care este formată din două case ce se învecinează. Confi guraţia uzuală este cea de la terrace-house, dar în mod normal la etaj există trei dormitoare. Grădina din spate este lungă și încăpătoare, și este posibil să existe și un garaj. Acest gen de case pot fi găsite departe de centrul orașului.

 

Detached

O casă dublă cu ceva pământ în jurul ei. Avantajul major este păstrarea intimităţii. De obicei au garaj. La fel ca și cele de dinainte, sunt de găsit departe de centrele orașelor.

 

Bungalow

Ceea ce majoritatea oamenilor din lume numesc casă. O singură casă cu cel puţin două dormitoare, majoritatea având garaje. În Marea Britanie acest gen de case poartă un anume stigmat, fiind văzute ca locuinţele celor care s-au retras la pensie. De obicei, sunt găsite în afara orașelor și în zonele rurale prin excelenţă.

 

Cottage

O clădire mică care se găsește pe spaţiul unei proprietăţi mai mari. De obicei, are unul sau două dormitoare. Suprafaţa acestora este mai mică decât a camerelor unui bungalow.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!