Tirist român ia la bătaie un imigrant ilegal la Calais

Articol publicat in sectiunea Diaspora, UK, despre români pe data 27 martie 2015

Invenţie sau realitate? Cotidianul britanic Telegraph a relatat zilele trecute despre clipul video postat pe Facebook care înfăţişa o bătaie pe lângă un tir. Autorul articolului crede că bătăuşul era un tirist român, că tirul se afla la portul Calais din Franţa şi că cel bătut era un imigrant ilegal.

Este posibil, de ce nu? Sunt mii de imigranţi ilegali aflaţi la Calais care încearcă să găsească o metodă de a traversa Canalul şi de a ajunge ilegal în Marea Britanie. Pe vremuri, printre ei erau şi români. Iar, în încercarea lor de a traversa, aceşti imigranţi ilegali pot reprezenta chiar o ameninţare.

În urmă cu câţiva ani, firma românească de coletărie Crespo Com (crespocom.com) a trecut printr-un episod neplăcut. La frontiera franceză din Calais autorităţile au descoperit că în vehiculul condus de aceştia erau ascunşi nişte imigranţi ilegali. Constantin Baghiu, directorul Crespo Com, prezent la acest transport, a fost reţinut pentru interogări.

Românul nu avea nici o vină. Se pare că imigranţii ilegali au reuşit să pătrundă în vehiculul Crespo Com când acesta a făcut o oprire scurtă la o staţie de alimentare din apropierea frontierei. După mai multe ore de explicaţii şi cercetări, autorităţile franceze i-au permis lui Baghiu să-şi vadă mai departe de drum.

 

Bătaie închipuită?

Clipul video despre care vorbeşte Telegraph a fost postat pe o pagină de facebook de o persoană care susţine că este un angajat al unei firme de transport româneşti. Conform Telegraph, înregistrarea redă cum patru bărbaţi ies din spatele unui tir şi sunt luaţi la bătaie de alţi bărbaţi. Cel de-al treilea care iese din tir este atacat cel mai violent, astfel încât pe finalul clipului de un minut şi 33 de secunde înregistrat cu un mobil se vede cum stă întins la pământ şi primeşte două lovituri grele pe spinare. Agresorul principal, un bărbat alb, este probabil chiar şoferul tirului.

În clip se văd nişte martori, unul dintre ei cu un câine cu lesă, care nu intervin în nici un chip. La sfârşitul clipului se vede cum ceilalţi trei imigranţi o iau la fugă.

Autorul articolului sugerează că acţiunea din clip se petrece la Calais, aproape de ferry-urile care au destinaţia Dover, UK. Acelaşi autor confirmă că autenticitatea postării de pe facebook n-a putut fi verificată independent, mai ales că între timp postarea respectivă a fost ştearsă.

Articolul Telegraph se încheie cu următoarele cuvinte: „Marea Britanie va mai avea încă 300.000 de imigranţi. Cameron este probabil bucuros,” aluzie la cei 300.000 de imigranţi pe care Marea Britanie i-a primit anul trecut.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!