Tița, sancționat de arabi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 martie 2015

572 titaVictor Piţurcă, actualul antrenor al lui Al-Ittihad, a câştigat în weekend meciul contra celor de la Al Orubah, 1-0, dar nu formaţia sa a fost cea care a ieşit în evidenţă, și nici măcar el, așa cum obișnuiește și își dorește, ci un alt român.

Tehnicianul Valeriu Tiţa, în vârstă de 48 de ani, este cel care o pregăteşte pe Al Orubah, doar că după meciul contra lui Al Ittihad a generat un scandal monstru în Arabia Saudită. Românul a scuipat la finalul partidei în direcţia arbitrului, iar acest gest, cum era normal, n-a fost iertat de către oficialii propriei formaţii şi de către jurnaliştii arabi, care-l critică vehement.

Presa arabă a anunțat că antrenorul român a fost sancţionat de conducerea clubului cu salariul pe o lună, însă acesta riscă şi o suspendare de 6 luni şi o amendă de 5.000 de euro din partea Federaţiei. Echipa lui Valeriu Tiţa se află pe locul 13, adică penultimul al campionatului, cu 14 puncte după 17 etape jucate, loc retrogradabil.

Valeriu Tiţa s-a născut la Turnu Severin şi a pregătit mai ales echipe din Arabia de când a devenit antrenor: Al-Ittihad, Syria, Al-Shorta, Al Naser, Al Sharjah sau Al-Faisaly. În România le-a antrenat pe Dierna Orşova, în 2003-2004, Termo Severin, un an mai târziu, Minerul Mehedinţi (2004-2005) şi Drobeta-Turnu Severin, între 2006 şi 2008.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!