Titlu apărat la Constanța

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 17 iulie 2015

590 stoicaAndrei Stoica, românul campion mondial Superkombat la categoria super cruiser, îşi va apăra titlul la al patrulea World Grand Prix al anului, eveniment care va avea loc pe 1 august la Constanţa şi la care vor participa actriţa principală din Terminator 3, Kristanna Loken, şi marele Remy Bonjasky.

Conform comunicatului de presă transmis de organizatorii Galei Superkombat, campionul mondial la categoria super cruiser, Andrei Stoica, îşi va pune titlul în joc pentru a treia oară în carieră, împotriva olandezului Fred Sikking.

În vârstă de 28 de ani, cel mai mare dintre fraţii Stoica a cucerit centura Superkombat în decembrie 2013, când i-a provocat prima înfrângere din ultimii 5 ani cehului Ondrej Hutnik. În ultimul an românul şi-a apărat titlul de două ori, în iunie 2014 la Constanţa, când l-a învins pe turcul Ali Cenik, şi în octombrie la Geneva, în faţa spaniolului Moises Baute, pe care l-a făcut KO în runda a treia.

Cu şase victorii consecutive la activ, Andrei Stoica îl va întâlni pe Fred Sikking, un luptător originar din Olanda, care are un record de 45 de victorii, 19 înfrângeri şi o remiză, iar în carieră se poate lăuda cu două titluri ale Olandei la kickbox şi alte trei în Thailanda la muay-thai, fiind clasat pe locul 14 în topul mondial la categoria super cruiser.

“I-am urmărit evoluţia şi a progresat foarte mult în ultimii ani. Simt un pic de presiune, însă la Constanţa m-am simţit ca acasă atât la ultima gală, cât şi anul trecut, aşa că ajutorul publicului va fi un factor favorabil mie”, a spus Stoica, poreclit “Mister KO” datorită ratei de peste 60 la sută a victoriilor înainte de limită.

Tot în cadrul acestui eveniment, Raul Cătinaş, care revine în ring după o pauză de un 1 şi jumătate, îl va înfrunta pe rusul Viktor “King Kong” Bogutski, de 1,93 metri şi 110 kilograme.

În cea de-a doua parte a galei care se va transmite în direct în 93 de ţări vor mai lupta Robert Dorin, Cristi Spetcu, Alex Filip şi Bogdan Stoica. În partea de deschidere sunt anunţaţi constănţenii Mădălin Crăciunică, Dumitru Ţopai şi Eduard Chelariu.

Programul complet al evenimentului va fi anunţat săptămâna viitoare, când vor fi puse în vânzare şi biletele.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!