Toamna scumpirilor la energie

Articol publicat in sectiunea UK la zi, Utilităţi pe data 21 octombrie 2013

Asociaţiile de consumatori din Marea Britanie prevestesc scumpirea în această toamnă a facturilor plătite de populaţie pentru energie electrică şi încălzire. Predicţia a fost lansată în 11 octombrie, imediat după ce SSE, una din marile companii furnizoare de energie, a anunţat că preţurile serviciilor sale vor creşte cu 8,2%.

Clienţii SSE vor trebui să plătească în medie cu 106 lire sterline mai mult pe an, cu începere de la 15 noiembrie, au anunţat reprezentanţii companiei.

Ministrul afacerilor şi energiei Michael Fallon a reacţionat la zvonurile privind creşterea preţurilor, manifestându-şi dezamăgirea faţă de decizia celor de la SSE. „Îi încurajez pe clienţii actuali ai acestei companii să consulte şi tarifele altor operatori de pe piață şi să aleagă pe cât posibil ofertele cele mai avantajoase”, a spus ministrul pe postul radiofonic BBC Radio 5.

„Sunt vremuri dificile din punct de vedere economic, în care companiile furnizoare de energie ar trebui să încerce să vină în sprijinul consumatorilor, nu să mărească costurile facturilor către populaţie cu scopul de a-şi majora profiturile”, a replicat şi Caroline Flint, ministrul energiei în guvernul din umbră al opoziţiei parlamentare.

Reprezentanţii SSE şi-au cerut scuze după ce au văzut că anunţul lor este dezaprobat public. Ei şi-au motivat decizia invocând costurile ridicate necesare achiziţionării energiei de pe piaţa internaţională de profil.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!