Tomberonul

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 28 aprilie 2016

Vremea echipelor mari nu a trecut. Cu toate acestea ele se mai împiedică. Vă aduceți, desigur, aminte accidentele: Cluj, Urziceni, Galați. Ultimele două nu mai există, prima se zbate să găsească resurse pentru a mai însemna ceva. Însă nici la vârf lucrurile nu stau mai bine. Steaua este moartă, Dinamo încearcă să devină nouă de vreo 10 ani și cam aici ne oprim. Incapacitatea este la rang înalt în liga I.

Și ne uităm la Astra. O formație fugită din Ploiești și ajunsă la Giurgiu. Un oraș de care personal nu sunt sigur că mai știe cineva. Nici măcar bulgarii, chiar dacă-s la graniță. Cu un patron în pușcărie. Cu un nenorocit de patron care, sfidând viața, ucide un elefant și apoi cheltuie zeci de mii de euro pentru împăierea sa. Așa-s ăști nemulțumiți sexual. Iau o armă și ucid de la distanță ceva mai mare decât ei. Tot este bine. Dacă ne raportăm la SUA trebuie să fim mulțumiți. Acolo orice creatură căreia erecția îi este necunoscută ia o armă și vine și te execută în primul mall de care dă. Te-ai nimerit acolo? Asta este. Ai murit.

Ce vreau să spun cu asta? Păi…că Astra nu dispune nici de resursele financiare, nici de cele umane pentru a duce în spate o campanie de Liga Campionilor. La partida Astra-Steaua biletele au fost nesimțit de scumpe și puteau fi cumpărate strict cu buletin de Giurgiu. Asta spune câte ceva despre situația în care se află Astra. Aceea de a fi a nimănui. Și Ion era al nimănui, poveștile cu țărani nu ne lipsesc. Doar că el a rezolvat situația așa cum a putut. Astra nu poate face asta. Nu este a Ploieștiului din care a plecat, nici a Giurgiului în care a mutat-o asasinul de animale nevinovate. Și atunci a cui este?

Simplu.
A unei societăți care nu face decât să se mintă.
Tomberonul de gunoi va mirosi la fel și 10 metri mai încolo.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!