Tomis, a șasea oară campioană

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 mai 2015

580 tomisTomis Constanța a câștigat pe teren propriu cel de-al șaselea titlu național din palmares la volei, după ce a învins formația CSVM Zalău cu 3-1, în meciul al cincilea al finalei Diviziei A. Scorul pe seturi a fost 25-13, 27-29, 25-9, 25-23.

Cele două echipe și-au împărțit victoriile, 3-1 și 3-1 la Constanța, 3-0 și 3-2 la Zalău, astfel că scorul general era 2-2. Tomis și-a păstrat titlul național, al treilea consecutiv și al șaselea din palmares. Medaliile și tricourile au fost înmânate jucătorilor de la Tomis Constanța de președintele FR Volei, Gheorghe Vișan.

Antrenorii celor două echipe sunt tată și fiu, adică Stoia Stoev (68 de ani), la CSVM Zalău, și Martin Stoev (45 de ani), la Tomis Constanța, ambii din Bulgaria.

În semifinale, CSVM Zalău a eliminat SCM Craiova, cu 3-1, iar Tomis Constanța a trecut de Dinamo București, cu același scor. Învinsele din semifinale au jucat finala mică, SCM Craiova cucerind medalia de bronz, cu 3-0, în fața celor de la Dinamo București.

Sezonul 2014-2015 la volei masculin se încheie cu Tomis Constanța campioană, șase titluri naționale în total, tot atâtea ca și vicecampioana CSVM Zalău, iar medalia de bronz revine formației SCM Craiova. Tomis a cucerit titlul național în condițiile în care luna trecută, jucătorii spuneau că sunt neplătiți de 4 luni, iar conducerea echipei afirma că este posibilă desființarea după 13 ani de existență și trofee cucerite.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!