Tommy Tomescu, ales prim-vicepreședinte al Congresului Românilor de Pretutindeni

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 9 iulie 2016

Londra_Tommy Tomescu3

În perioada 24-25 iunie s-a desfășurat la București primul Congres al Românilor de Pretutindeni. La acest congres au participat patru români din Marea Britanie: Tommy Tomescu, Gheorghe Mirel Prisăcaru, Alex Ostafe și Cristina Irimie. Tommy Tomescu a fost ales prim-vicepreședinte al Consiliului. Consiliul Congresului Românilor de Pretutindeni are 35 de membri și un Birou Executiv format din președinte, prim-vicepreședinte, șase vicepreședinți și un secretar.

Potrivit unui comunicat de presă emis de biroul Congresului, „consilierii aleși din Marea Britanie vor prezenta comunității românești propunerile pe care le au și îndatoririle pe care și le asumă pentru a reprezenta interesele și doleanțele românilor din Marea Britanie ca și echipă. Delegația din Marea Britanie a atras atenția autorităților de la București cu privire la importanța Brexit-ului, lansând un apel către oficialii de la București de a juca un rol activ în protejarea intereselor cetățenilor români care trăiesc în Marea Britanie.

Cei trei membri ai Consiliului Românilor de Pretutindeni din Marea Britanie au participat la Ȋntâlnirea conducerii Departamentului Consular din cadrul MAE cu membrii comunității românești din Marea Britanie, în data de 1 iulie, de la orele 18.30, la sediul ICR Londra”, se arată în comunicat.

 

14 probleme în diaspora

—————————————

„Am identificat 14 probleme în toată diaspora, nu doar cea din UK, și urmează ca într-un viitor apropiat să stabilim câte o persoană din cadrul consiliului care să fie însărcinată cu câte o problemă, urmând ca eventualele soluții să fie recomandate instituțiilor guvernamentale din România.”

Tommy Tomescu

—————————————

„Personal, în acest moment, lucrez la o recomandare cu privire la creșterea capacității de procesare a actelor consulare. Se știe că în consulatul din Londra se procesează cel mai mare număr de acte din toate consulatele românești din UE și chiar mă aștept să crească acum, după referendum, numărul solicitărilor”, a declarat mai doctorul Tommy Tomescu.

 

Scopul Congresului

Conform Legii 299/2007, „Consiliul Românilor de Pretutindeni furnizează informații, analize și propuneri Parlamentului României, D.R.R.P. din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum și celorlalte instituții guvernamentale competente, cu care colaborează pentru promovarea de inițiative legislative referitoare la românii de pretutindeni, respectiv la realizarea și aplicarea programelor destinate comunităților românești”.

Autor articol: Gelu Irimia

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!