Tommy Tomescu nu are de gând să se lase bătut

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 10 noiembrie 2015

Londra_Tommy Tomescu3

Tomescu, preşedintele Partidului European din Marea Britanie, ne-a comunicat că era de aşteptat ca judecătorul să respingă în primă fază acţiunea legală deschisă de el, dar că acum se află în faza de apel.

În numărul trecut al publicaţiei noastre vă aduceam la cunoştinţă că acţiunea legală deschisă de Tommy Tomescu la High Court pentru obţinerea dreptului de vot la alegerile parlamentare pentru toţi cetăţenii UE aflaţi pe teritoriul UK-ului, fusese respinsă de către judecător.

Nealarmat, politicianul român a transmis următorul comunicat pentru a clarifica lucrurile:

—————————————

„Suntem în faza de apel, nefiind o surpriză că am fost respinşi la acest nivel de un judecător care nu a găsit argumente în decizia lui pentru a contracara argumentul meu. Tratatul de la Lisabona (art. 10 alin. 3) spune că <<orice cetățean are dreptul de a participa la viaţa democratică a Uniunii>>.”

—————————————

Şi, cum „Uniunea Europeană este constituită din statele membre, incluzând UK”, a continuat Tomescu, „noi trebuie să avem dreptul să ne implicăm în viaţa democratică din UK (dreptul de a vota / alege în mod democratic), votând la Referendum şi în alegerile Parlamentare, aşa cum au dreptul şi cei din Commonwealth”.

—————————————

„Nu accept faptul că suntem consideraţi străini de mâna a doua.”

Tommy Tomescu

—————————————

Citiți și: Tommy Tomescu, blocat în demersul său politic la Londra

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!