În top, la junioare și tineret

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 iulie 2014

545 box fete

Fetele noastre continuă să ţină România în atenția marilor competiţii pugilistice. Sportivele antrenate de Adrian Lăcătuş şi-au făcut spectacolul şi la Campionatele Europene de junioare şi tineret, competiţie care are loc în Assisi (Italia). Patru românce şi-au asigurat deja prezenţa pe podiumul de premiere la tineret, două dintre ele se vor bate chiar pentru medaliile de aur.

Elena Florentina Timofte s-a calificat în finala categoriei 48 kg după ce a trecut prin KO Tehnic în repriza a doua de englezoaica Melissa Hall. După ce a primit câțiva pumni serioși, care au marcat-o vizibil, englezoica nu a mai vrut să boxeze cu boxeriţa originară din Tulcea, iar în pauza dintre prima şi a doua repriză, cu faţa umflată de la pumnii primiţi, Melissa a abondonat lupta. În finală Elena Timofte o va întâlni pe rusoaica Mariia Khuzakhmetova.

O victorie extrem de muncită a obţinut şi Ionela Ungureanu (63 kilograme) în faţa germancei Melissa Freitag. Deşi a început cu destulă teamă, Ionela a revenit pe final şi doar încercările nemţoaicei de a se agăţa de româncă au făcut-o să termine partida în picioare. Pentru aur, Ungureanu se va bate cu poloneza Adranna Jadrzejzyk.

Deşi învinse în semifinale, Dana Georgiana Iorga (50 kg) şi Patricia Martinconi (+80 kg) au făcut meciuri bune cu poloneza Agata Kaweca, respectiv turcoaica Melike Cakar. Ambele au rămas cu medaliile de bronz, însă, de altfel meritorii.

În competiţia junioarelor, toate sportivele noastre au încheiat parcursul înainte de meciurile care le-ar fi putut duce către medalii.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!