În topul hackerilor

Articol publicat in sectiunea Social pe data 7 aprilie 2014

Trei din primii zece utilizatori ai celui mai important şi apreciat forum de criminalitate cibernetică sunt din România, a declarat directorul adjunct al Centrului de Naţional CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Gabriel Mazilu, citat de Mediafax.

„România are deja la activ cel puţin trei botneţi (calculatoare controlate de hackeri, care trimit mesaje de tip spam fără ştirea utilizatorilor acestora – n.r.) de concepţie proprie, naţională. Hackerii români sunt foarte imaginativi şi foarte ingenioşi şi au o adaptabilitate singulară pe piaţă. Cu caracter de noutate, există forumuri de hackeri în lume care au diverse reputaţii. În cel mai apreciat şi cel mai important forum de criminalitate cibernetică, în top 10 utilizatori sunt trei români, adică în primii 10 din lume trei sunt români. Nu sunt porecle, îi ştim, sunt cetăţeni români. Este prematur să le divulgăm numele de utilizator (nickname-urile n.r.)”, a spus Mazilu, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

El a afirmat că, din perspectiva cazuisticii investigate în România în perioada 2011-2013, atacurile cibernetice au avut ca numitor comun sistemele bancare sau pieţele comerciale digitale și că au fost vizate, cu predilecţie, victime din Statele Unite şi Marea Britanie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!