Torje ar vrea să colaboreze cu Hagi

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 13 martie 2015

573 torje1Gabriel Torje, actualmente la Konyaspor, a declarat pentru presa din Turcia că şi-ar dori ca într-o bună zi să colaboreze din nou cu Gheorghe Hagi, antrenor care l-a pregătit la Politehnica Timişoara în urmă cu aproape 10 ani.

Întrebat dacă în trecut a primit vreo ofertă de la Galatasaray, Torje a răspuns: „Nu am informaţii clare în această privinţă. Am auzit asemenea ştiri atunci când Hagi era antrenor la Galatasaray. Hagi este o persoană foarte specială pentru mine. Era antrenor la Politehnica Timişoara când am fost eu transferat acolo, la 16 ani. Vorbesc mereu cu Hagi, vorbeam şi când el era la Galatasaray, dar nu am discutat despre un eventual transfer. Aş vrea să fim într-o bună zi la aceeaşi echipă. Bineînţeles că mi-aş fi dorit să ajung la Galatasaray. Este o echipă foarte mare. Însă oricât de mari ar fi Galatasaray, Beşiktaş şi Fenerbahce, pentru că acum sunt la Konyaspor, mă gândesc doar la Konyaspor”, a închis el subiectul.

Gabriel Torje crede că în liga din Turcia se simte nevoia unui progres din punctul de vedere al tacticii, fotbalul fiind încă bazat pe forţă. „Înainte să vin în campionatul Turciei, ştiam că este un campionat cu jucători foarte buni. Şi am văzut că aşa este. Fotbaliştii turci sunt foarte talentaţi, iar în campionatul Turciei evoluează şi jucători străini cunoscuţi în Europa. Campionatul Turciei este respectat în Europa. Investiţiile făcute şi noile stadioane vor duce Super Lig şi mai în faţă în Europa. În Turcia se joacă un fotbal axat pe forţă. Fotbaliştii dau totul, îşi forţează limitele din punct de vedere fizic. Poate este necesar un progres din punct de vedere tactic”, a considerat Torje.

Torje a mai spus că nu ştie ce va face la finalul sezonului, când îi va expira contractul cu Konyaspor: „Nu ştiu ce va fi la finalul sezonului, când îmi va expira împrumutul de la Udinese la Konyaspor. Vom vedea. Deocamdată este devreme”, a spus el, lăsând deschisă orice opțiune.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!