Torje nu se regăsește

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iulie 2015

591 torjeGabi Torje era considerat unul dintre cei mai promiţători tineri jucători din Europa, iar Udinese plătea la transfer o sumă imensă pentru transferul său de la Dinamo: 5 milioane de euro.

Cunoscută pentru faptul că are o echipă foarte bună de scouteri şi recrutează talente veritabile cu scopul de a scoate profit rapid, formația din Italia părea convinsă că Torje e un jucător care nu şi-a atins încă potenţialul maxim şi va creşte suficient de mult pentru a se transforma într-o veritabilă afacere.

La 4 ani de atunci Torje este încă jucătorul lui Udinese, dar vine după trei sezoane în care a fost împrumutat la alte formaţii, fie în Spania (Granada, Espanyol), fie în Turcia (Konyaspor). Mijlocaşul nu a reuşit să se impună la formația din Serie A, iar italienii par să-şi fi pierdut răbdarea. Deşi Torje mai are 2 ani de contract, “zebrele” îi caută o nouă echipă, iar şansele ca fostul dinamovist să joace la trupa friuliană în sezonul viitor sunt minime.

 “M-am întors în Italia, voi avea primul antrenament şi vizita medicală cu Udinese. Eu aş vrea să rămân aici, dar să vedem. Şi în Turcia mi-ar plăcea să mai joc, pentru că am avut un sezon trecut bun. De fapt, nici nu ştiu ce mai îmi doresc.

Sunt debusolat, nu înţeleg ce se întâmplă. După un sezon bun cum a fost în Granada, am plecat în ultima clipă la Espanyol, dar acolo n-am jucat. După 5 zile am plecat în Turcia. Acum, iar am avut un sezon bun şi iar nu-mi găsesc echipă”, a declarat Torje pentru presă.

“Mai am 2 ani de contract cu Udinese. Au fost cinci în total. Peste tot se întâmplă aşa, jucători care au impresari cu relaţii merg la echipe, se transferă dintr-o parte în alta fără nicio problemă.

Cei care am ajuns să jucăm în străinătate nu ne putem plânge niciodată că n-am fost norocoşi. Sunt oameni şi jucători de fotbal care n-au ajuns să joace în Liga 1. Eu, până la urmă sunt jucătorul lui Udinese, o echipă de Serie A, cu tradiţie”, a mai spus Torje.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!