Torje vrea la națională

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 7 august 2015

 torjeGabriel Torje, împrumutat de Udinese la Osmanlispor, a declarat că îşi doreşte să evolueze cât mai des şi cât mai bine pentru noul club şi să fie în formă pentru convocările la naţională, el menţionând că ar fi un vis să joace cu prima reprezentativă la Euro-2016.

“Mă bucur că am rămas în campionatul Turciei, unul puternic, atractiv pentru fotbalişti importanţi ai Europei, în care m-am simţit foarte bine în sezonul trecut. Chiar dacă Osmanlispor este o nou-promovată, este o echipă ambiţioasă, care îşi propune obiective importante pentru noua ediţie a Superligii. Îmi doresc să evoluez cât mai des şi cât mai bine pentru noul club, să le demonstrez celor de aici că au făcut o alegere bună şi, în acelaşi timp, să fiu sănătos şi în formă pentru convocările la echipa naţională. Calificarea la EURO e în mâinile noastre şi ar fi un vis ca anul viitor, în Franţa, să îmbrac tricoul galben la turneul final”, a declarat Gabriel Torje.

Torje a semnat un contract cu gruparea Osmanlispor, fostă Ankaraspor, care revine în acest an în primul eşalon din Turcia, românul urmând să evolueze sub formă de împrumut de la Udinese. Torje, achiziţionat de Udinese în 2011, a jucat în sezonul 2014/2015 tot în Turcia, la Konyaspor, de asemenea sub formă de împrumut.

Osmanlispor a evoluat în perioada 2004-2009 în prima ligă din Turcia dar în 2009 a fost retrogradată, asta după numirea responsabilului secţiei de fotbal a clubului ca preşedinte la rivala Ankaragucu, federaţia sancţionând astfel “o relaţie ce ar putea dăuna concurenţei, onestităţii şi imaginii integrităţii campionatului în viziunea opiniei publice”. Timp de 4 ani echipa nu a evoluat în nici un eşalon, iar în 2013 s-a înscris în liga a doua.

Formaţia şi-a schimbat numele în Osmanlispor înaintea sezonului trecut. La finalul ediţiei de campionat 2014/2015 Osmanlispor a obţinut promovarea în primul eşalon, terminând sezonul pe locul doi în liga secundă.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!