Tot mai atașați de online banking

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 1 martie 2016

Numărul utilizatorilor de online banking în România a crescut, în ultimii trei ani, de trei ori, de la 2% la 6% din populație. Cu toate acestea, România se află pe penultimul loc în regiune la capitolul bancarizare, înaintea Serbiei, arată Keba România, într-un comunicat transmis News.ro.

Românii utilizează internet banking-ul pentru verificarea contului și zona de self service sau unitatea bancară pentru plățile în numerar, depozite sau retrageri.

Self banking-ul se realizează tot la sediul băncii, dar fără ajutorul unui consilier bancar, ci prin intermediul bancomatelor, ATM-urilor, mașinilor multifuncționale, automatelor de schimb valutar, Service Box-urilor sau terminalelor bancare care le cuprind pe toate acestea.

Deși numărul utilizatorilor de online banking a crescut până la 6%, acest procent plasează România pe penultimul loc în regiune la capitolul bancarizare, înaintea Serbiei (5%). Pentru comparație, primele poziții sunt ocupate de Cehia, cu o utilizare de 62%, și Austria, cu un procent semnificativ, de 55%.

„Numărul băncilor care vor adopta sisteme de self banking este în creștere în România. Clientul vine la ce oră dorește în zona de self banking, își plătește facturile, își rambursează creditele sau își efectuează toate operațiunile de care are nevoie, eliminând statul la cozi și câștigând timp prețios”, a declarat directorul general al Keba România, Elena Turda, potrivit News.ro.

Self banking-ul este o etapă intermediară între plățile la ghișeul de relații cu clienții și plata online, între prezența clientului în sucursala bancară și mobile banking, iar programul de acces este 24 de ore din 24. Unitățile de self banking dispun, în general, și de o zonă de consiliere, programul fiind între 09.00 și 17.30, de luni până vineri.

Atunci când vine vorba de interacțiunea cu banca, aproape o cincime din totalul românilor bancarizați se bazează pe un mix între folosirea serviciului de online banking sau mobile banking și o vizită la o sucursală, arată studiul citat.

Astfel, self banking-ul este o metodă care în timp va crește rată bancarizării în rândul românilor.

Compania austriacă Keba România, care are centre de service în țară, dezvoltă echipamente și soluții software, pentru instituții financiare, soluții de automatizare logistică și e-mobility.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!