Tot mai multe construcţii noi în sectorul rezidenţial

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 27 februarie 2015

London_Soho_new building

În 2014, în Anglia, s-a început lucrul la construcţia a nu mai puţin de 137.000 de apartamente, ceea ce reprezintă o creştere cu 10% faţă de 2013, conform cu Department of Communities and Local Government (DCLG).

Pe lângă cele 137.000 de locuinţe noi ce urmează a fi construite, în 2014 s-a finalizat totodată lucrul la 118.769 de locuinţe, cu 8% mai multe faţă de anul precedent.

Stewart Beaseley, director executiv la Home Builders Federation, a comentat: „Cifrele pe care le avem în faţă demonstrează creşterea din activitatea în construcţii survenită în ultimele 18 luni. Este rezultatul încrederii sporite pe care o au consumatorii, precum şi a impulsului primit de schema Help to Buy, care măreşte cererea de apartamente, la care industria a răspuns prompt.”

„Ca rezultat al înteţirii activităţii de construcţie de noi imobile rezidenţiale, estimăm că au fost angajaţi peste 100.000 de muncitori suplimentari, ceea ce a condus la o ameliorare a economiei, suplinind totodată şi din necesarul de locuinţe de pe piaţă”, a mai spus Beaseley.

Directorul Home Builders Federation constată că, în continuare, Marea Britanie este deficientă la numărul adecvat de locuinţe şi că mai este mult de construit.

————————————–

„Cu toate că această creştere pe piaţa de locuinţe noi este considerată un mare succes, realitatea şocantă este că noi construim, de fapt, doar jumătate din necesar”.

Campbell Robb, directorul organizaţiei caritabile Shelter

————————————–

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!