Tot mai mulţi britanici vor să studieze afară

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 2 iunie 2015

australia_student englez

Cam o treime din britanicii care doresc să urmeze cursuri de studii superioare vor să facă acest lucru în afara Marii Britanii. Printre motivele invocate sunt costurile ridicate ale cursurilor în UK sau dorinţa tinerilor de a se distra cât mai bine, trăind o aventură într-o ţară cu o cultură şi poate şi o limbă diferite.

Numărul britanicilor care doresc să studieze în afara UK-ului este în creştere. Un studiu recent marca British Council arată că actualmente o treime din totalul de studenţi britanici merg la studii în străinătate.

Dorinţa de a studia în străinătate, chiar şi la nivel de liceu sau pentru un curs de durată mai scurtă, este foarte prezentă în rândul britanicilor. În anul academic 2013-14, aproape 30.000 de britanici au plecat la studii în străinătate, cu mult în creştere faţă de cei 18.000 plecaţi în anul precedent. Ţările preferate sunt SUA, urmată de Australia, Franţa, Germania, Canada, cu 42% dintre cei plecaţi preferând să călătorească spre ţări în care limba engleză nu este o limbă oficială.

Aproximativ 50% vor în străinătate pentru că este o aventură, inclusiv explorarea diverselor culturi, 30% au în plan să se stabilească în străinătate şi să muncească la o multinaţională, în timp ce 15% dintre ei doresc să meargă la cea mai bună universitate din lume pentru a obţine o educaţie de top.

Cam jumătate dintre cei intervievaţi în cadrul studiului au mărturisit că o cauză principală a deciziei de plecare o reprezintă costul prea ridicat al studiilor în Marea Britanie.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!