Tot mai mulți români la Oxford

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 octombrie 2015

Șase elevi români merg din această toamnă la prestigioasa universitate britanică, Oxford University.

Performanțele elevilor români i-au impresionat atât de tare pe englezi încât i-au declarat admiși înainte de a da bacalaureatul, potrivit Digi24. Astfel, un sfert dintre studenții admiși la secția de informatică la Oxford sunt din România.

Universitatea Oxford a dat Marii Britanii 26 de prim-miniștri, printre care Margaret Thatcher, Tony Blair și David Cameron. Statele Unite ale Americii au fost conduse și ele de un absolvent al universității – Bill Clinton. Iar, de-a lungul anilor, 47 de laureați ai Premiului Nobel au studiat sau au predat aici, în cea mai veche universitate din Marea Britanie. În sălile instituției au fost formați, în ultimii 900 de ani, scriitorii, oamenii de știință și economiștii care au schimbat lumea în care trăim.

În prezent, România este reprezentată la Oxford, cea mai bună universitate din Regatul Britanic, de peste 100 de studenți. Mai mulți ca oricând. În plus, din 2012, la Oxford se predă limba română și alți zeci de români predau sau conduc proiecte de cercetare în cadrul universității.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!