Tot noi

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 26 mai 2016

Vara e pe aproape și ea vine să pună pauză unui an care a fost destul de încărcat. Acum se fac transferurile, acum se desfac sau se reconstruiesc legendele, acum se rezolvă poate lucruri care trebuiau rezolvate de mai multă vreme. Pentru unii ea va fi un sfetnic bun, așa cum spune proverbul acela al nostru, pentru alții ea va aduce și mai multe probleme decât cele existente.

O să vedem la toamnă ce a știut fiecare să culeagă din ea. De unii o să râdem, și o s-o facem bine. De alții o să ne bucurăm pentru că au dovedit că pricep ce au de făcut și pentru că din rolul buturugii mici au și reușit să rezolve problemele și să genereze surprize.

Până la toamnă ne vom delecta mai ales cu fotbal. O să vină Campionatul European și după ce am văzut aseară în meciul amical cu Congo aproape că avem convingerea că ne vom face de râs în grupa aceea cu Franța, Elveția și Albania. Apoi apar cupele europene, acolo unde echipele noastre sau măcar două dintre ele speră să prindă grupele competiției, treabă care le va asigura în mare parte și bugetul pe un an de zile. N-au nici o șansă, nici Astra și nici Steaua nu sunt la nivelul la care să fie capabile să ajungă-n grupe, așa că ne vom mulțumi să ne uităm din nou la meciurile altora ca să acoperim lipsa noastră perpetuă de consistență.

La final ne vom spune că asta este, se putea și mai rău, iar fatalismul nostru știe foarte bine că așa și este, se putea și mai rău. Ne plac vorbele astea, avem istoria presărată cu ele.

Și apropo de asta, toamna se numără bobocii. Numai că anul acesta sunt ofiliți din start și nu avem altceva de făcut decât să-i numărăm de pe jos, unde i-am aruncat tot noi.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!