Totul e bine

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 25 martie 2016

Nu știu pe cine interesează cu adevărat clasamentele acestea, dar să spunem că selecționerul naționalei, Anghel Iordănescu este cel mai prost plătit antrenor dintre cei care-și vor conduce echipa la Europenele din Franța. Bine, clasamentul făcut de financefootball.com are două mici probleme: despre selecționerul Rusiei se afirmă că face asta în mod gratuit, iar despre cel al Ungariei nu există date. Așadar o luăm de bună cu micile rezerve deja detaliate: din 24 de oameni care vor antrena la EURO, Iordănescu este cel mai prost plătit. Are un salariu anual de 120.000 de euro în timp ce Roy Hodgson, aflat pe primul loc, primește 5 milioane de euro pentru aceeași perioadă. Mai mult, și cel de dinaintea sa, Fomenko, antrenorul Ucrainei, este destul de departe de el, pentru că 50.000 euro în plus la salariu, chiar și anual, contează mult prin zona asta a lumii.

Așa stau lucrurile. Problema este că de fapt clasamentul stă altfel. Iordănescu este plătit chiar bine în condițiile în care Rusia și Ungaria joacă un fotbal ceva mai bun. Dacă n-ați văzut partida de pregătire cu Lituania, atunci ați pierdut și dovada acestui fapt. Naționala României n-a prestat nimic, idei de joc nu are, cine știe ce formă fizică nici atât, iar jucătorii sunt la fel de bucuroși de fotbal precum sunt fumătorii care de-acum vor trebui să-și ducă viciul în stradă, fumând în ploaie, în ninsoare, înghețând sau fiind în pericol să leșine de la căldură. O adunătură de leșinați, asta este naționala României. Iar 120.000 euro pe an este semnul unei risipe imense în condițiile în care singurul lucru ce se profilează la competiția din Franța este un egal la mare luptă cu naționala Albaniei.

Ne-am găsit însă numărul 10. Nicușor Stanciu, a cărui formă este în creștere. Antrenor nu vom avea, ne mai trebuie doar 10 jucători.

În rest totul e bine.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!