Trafic aerian record în București

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 5 februarie 2016

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a înregistrat în 2015 pe cele două aeroporturi pe care le administrează, Henri Coandă (Otopeni) și Aurel Vlaicu (Băneasa), un număr record de 9,28 milioane pasageri, în creștere cu 11,6%.

Cele două aeroporturi au înregistrat totodată peste 108.000 de mișcări aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București s-au înregistrat 9,27 milioane pasageri și 97.200 de mișcări de aeronave.

„Evoluția numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naționale Aeroporturi București depășește tendința generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creștere substanțială a numărului de mișcări de aeronave, devansând și la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mișcărilor de aeronave pe aeroporturile din București a crescut cu 6,4% față de aceeași perioadă a anului 2014”, se arată într-un comunicat al CNAB, citat de Mediafax.

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea în 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene, Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!