Tragedia din Apuseni continuă: Aura Ion va fi deshumată

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 mai 2014

Aura Ion, studenta la Medicină care a murit în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni, va fi deshumată, după ce procurorii au cerut refacerea autopsiei în cazul tinerei. Potrivit Realitatea TV, anchetatorii vor refacerea expertizei medicale, pe motiv că primele rezultate nu ar fi fost suficient de concludente.  Institutul de Medicină Legală (IML) a anunțat, pe 5 mai, că vrea să refacă expertiza în cazul Aurei Ion, pentru a stabili cu exactitate cauza morții.

România TV a relatat atunci că IML ar fi anulat raportul medico-legal inițial, care stabilea că studenta a murit din cauza frigului. Totuși, familia tinerei a susținut că primele rezultate nu au fost anulate, ci se dorește doar o analiză mai detaliată. Legiștii trebuie să stabilească dacă rănile suferite de studentă în accident i-au provocat moartea și oricum nu ar mai fi trăit chiar dacă echipele de salvare ajungeau mai repede la locul tragediei. Astfel, echipajele de intervenție ar putea să nu mai fie trase la răspundere pentru decesul fetei.

Avionul pilotat de Adrian Iovan a aterizat forțat, pe 20 ianuarie, în Munții Apuseni. La bord se aflau patru medici, studenta Aura Ion, pilotul și copilotul. Adrian Iovan și Aura Ion au murit în urma accidentului, iar celelalte persoane au fost rănite, echipajele de intervenție fiind acuzate că au ajuns prea greu la epavă.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!