Tragi alb, expiri negru

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 11 martie 2016

Cine n-a văzut partida dintre ASA Târgu Mureș și Pandurii Târgu Jiu a pierdut unul dintre cele mai dure meciuri pe care le putea vedea vreodată. 13 cartonașe galbene și patru roșii, 10 galbene pentru ASA, tot ea fiind echipa care a adunat și cele patru cartonașe care te elimină, fie pentru cumulul a două galbene, fie direct prin prisma atitudinii din teren. Dacă ar fi să rezumăm cu un singur cuvânt tot ce s-a întâmplat pe teren la această partidă, atunci acel cuvânt ar fi “măcel”.

Numitorul comun pentru toate acestea este, poate că vă așteptați la asta, Adrian Mutu. El a dat tonul durităților pe teren, colegii săi nu au ezitat să-l urmeze, numai că Mutu s-a retras la timp pe bancă în timp ceilalți au rămas pe teren. Ba la un moment dat am avut senzația că fosta mare speranță era să fie bătută de N’Doye, jucătorul ducându-se extrem de supărat către Mutu în timp ce agita frenetic în mână una dintre ghetele de fotbal.

În caz că nu știți, Mutu este motivul pentru care Petru Grigoraș a fost dat afară și se pare că-n mod tacit și-a asumat și funcția de antrenor la ASA, deși nimeni nu a vorbit despre asta. A făcut ceva cursuri de antrenor, așa cum probabil trebuia să le facă și Mirel Rădoi, și și-a spus că gata, de acum poate conduce o formație chiar dacă nu a dat încă examenul pentru obținerea atestatului. Numai că meciul cu Pandurii ne-a arătat că Mutu este același personaj care distruge tot ce atinge. Midas transforma totul în aur, Mutu transformă totul în ruină. Trecutul, prezentul și viitorul său sunt aceeași linie de-a lungul căreia Mutu se scurge în genunchi, clătinându-se la fiecare pas sub povara auto-distrugerii.

Cum ar veni, deși tragi alb, expiri negru.

Așa este când nici măcar la Coverciano nu au cursuri de caracter.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!