Traian Băsescu, din largul mării la înghesuiala politică

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 4 septembrie 2015

Traian Basescu82Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, zilele trecute, decizia procurorului de a schimba încadrarea juridică în dosarul Firea de la șantaj la amenințare.

El încearcă să demonstreze că noua încadrare este mult mai favorabilă și că „avalanșa de dosare” deschise pe numele său a fost pornită de anumiți oameni politici.

„Și împotriva noii încadrări voi avea puncte de vedere. S-au făcut niște pași în înțelegerea lucrurilor. Ce constat, însă, este că această plângere, ca și plângerea pe Mihăileanu și pe terenul din Potcoavei sunt toate făcute de oameni politici. Aici, pe conflictul cu doamna Firea, sunt 148 de parlamentari PSD și PNL care au făcut plângerea alături de doamna Firea. Eu am avut reacție politică și nu știu dacă cel mai fericit lucru este ca parchetele să se implice în disputele politice. Ceea ce eu am spus, relativizând, este infinit mai puțin important decât amenințările provocate chiar de președintele PSD, chiar de doamna Firea, ca purtător de cuvânt, în adunări publice, în care se strigă «la pușcărie!», așa cum se strigă și astăzi”, a comentat fostul președinte într-o intervenție telefonică la postul B1 TV.

În același timp, el începe să reconsidere întoarcerea în politică din perspectiva omului care, ieșit din politic, este hărțuit de lumea în care s-a manifestat mai bine de 10 ani. „Am o problemă cu avalanșa de dosare care parcă vor să spună să stau liniștit, să nu revin în viața politică. Visul oricărui pesedist și penelist, probabil”, a spus fostul președinte.

Revenind la subiectul dosarului, Traian Băsescu este convins că, dacă cineva citește declarația sa cu privire la Gabriela Firea, „va constata că nu este nici amenințare”. El consideră că este o imixtiune a politicului în justiție, fenomen pe care a încercat să-l combată în cele două mandate de președinte al României.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!