Traian Băsescu nu vede bine Europa

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 15 ianuarie 2016

Traian Basescu87Într-o conferință de presă susținută la sediul central al Mișcării Populare, Traian Băsescu și-a exprimat îngrijorarea față de afirmațiile făcute de ministrul german al dezvoltării, Gerd Muller. Conform acestuia, „8-9 milioane de islamiști așteaptă să intre în Europa în perioada următoare”.

„Europa trebuie să se pregătească și să fie capabilă să se protejeze de șocul cultural, de terorism, de incapacitatea acestor oameni de a se adapta civilizației europene. Ei vin din state construite, așezate, cu instituțiile după Coran, or Europa este laică. Ei vin din state în care diferența de tratament între femeie și bărbat e uriașă, din culturi în care disprețul pentru femei este total. Cine crede că îi integrează, mai ales că în comunitățile lor trăiesc după obiceiurile cu care au venit, nu acceptă nici măcar legislația statelor în care s-au stabilit?”, a spus Traian Băsescu. Fostul președinte consideră că „soluția corectă este să finanțăm acești refugiați în taberele în care se află, din Turcia, Liban, Iordania, nordul Africii”.

Traian Băsescu a comentat și vizita făcută de premierul Dacian Cioloș în Germania, subliniind faptul că a fost o vizită de lucru, nu una oficială. El  a susținut că Angela Merkel l-a tratat pe premierul român „ca pe un copil de mingi”, singurul ei obiectiv fiind de a-i spune poziția Germaniei față de România.

De asemenea, Traian Băsescu a subliniat faptul că România ar fi putut intra în spațiul Schengen, dacă nu ar fi avut loc suspendarea lui de către Parlamentul majoritar PSD în vara lui 2012. „România a ratat intrarea în spațiul Schengen în 2012, să vă fie foarte clar. Sunt documente ale UE care probează că se aprobase în Consiliul European discutarea intrării la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicată de USL sub conducerea «înțeleaptă» a celor doi copreședinți, Crin Antonescu și Victor Viorel Ponta, a făcut ca România să iasă din traiectoria de intrare în spațiul Schengen.

În 2012 se punea problema ca România să își autoverifice funcționarea justiției și să își întocmească singură raportul de progres pe MCV, dar lovitura de stat condusă de cei doi politicieni a făcut ca subiectul să fie scos de pe agenda Consiliului, a JAI, a UE în general. Mă întreb: cei doi oameni politici, ce s-a mai ales de ei? Pe unde or fi marii politicieni din vara lui 2012, Crin Antonescu și Victor Viorel Ponta? Ăsta e rezultatul aventurierilor în politică”, a comentat Traian Băsescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!