Traian Băsescu scapă de dosarul „Flota”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 30 ianuarie 2015

Dosarul „Flota”, în care fostul președinte Traian Băsescu era acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare, a fost clasat miercuri de către DNA. Procurorii anticorupție au menționat, într-un răspuns remis Mediafax, că dosarul „Flota” a fost închis definitiv. Anchetatorii au explicat că, în ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu, se constată că fapta nu există, deoarece Traian Băsescu, în calitate de ministru al transporturilor în intervalele 1990-1992 și 1996-2000, nu a produs și nu a determinat producerea vreunui prejudiciu pentru CNM Petromin SA Constanța. DNA a adăugat că navele, pe care Băsescu a fost acuzat că le-a vândut ilegal, au fost, de fapt, „vândute în baza aprobărilor legale”.

„Cele 16 nave aflate în contracte de management cu grupul Klaveness au rămas în proprietatea CNM Petromin SA (cu drept de dispoziție asupra lor) până în 1999-2000, când acestea au fost vândute la licitație. Sumele realizate din vânzarea celor 16 nave au fost în cuantum de 63 de milioane de dolari. Decizia vânzării navelor nu a aparținut Ministerului Transporturilor, ci a aparținut FPS și AGA a CNM Petromin SA, întrucât FPS și nu Ministerul Transporturilor era acționarul majoritar al CNM Petromin SA”, au explicat procurorii DNA.

Cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual, „se constată că această faptă nu există, deoarece nu se poate susține că au fost atestate fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului ori a fost omisă, cu știință, inserarea unor date sau împrejurări”, au mai spus anchetatorii.

Referitor la faptul că Traian Băsescu și-ar fi însușit jumătate de milion de dolari, în calitate de ministru al transporturilor, fiind acuzat de delapidare, procurorii anticorupție au precizat că s-a demonstrat faptul că nici această infracțiune nu există. „De altfel, cu referire la această presupusă faptă, respectiv delapidare, răspunderea penală s-a prescris la data de 30 septembrie 1999, ca urmare a intrării în vigoare la data de 1 februarie 2014 a noului Cod Penal, conform căruia maximul special al pedepsei pentru infracțiunea de delapidare a fost redus la șapte ani”, au adăugat reprezentanții DNA.

 

Dosarul „Flota”

„Flota” este poate cel mai cunoscut dosar în care a fost implicat Traian Băsescu, fostul președinte fiind acuzat de înstrăinarea flotei navale românești în perioada când era ministru al transporturilor. După ce Traian Băsescu a devenit un simplu cetățean, fără imunitate, din 21 decembrie anul trecut, au apărut discuții despre posibilitatea redeschiderii dosarelor suspendate pentru perioada mandatului, însă, contrar, poate cel mai controversat dintre ele a fost închis.

Dosarul „Flota” era vechi, de aproape 20 de ani, și foarte voluminos: are aproape 130 de volume și peste 40.000 de file. Acesta a avut ca obiect stabilirea modului în care flota românească a pierdut o serie de nave maritime-mineraliere de mare capacitate, prin infracțiuni săvârșite de cei care ar fi inițiat și derulat fraudulos asocierea CNM Petromin SA Constanța cu grupul de firme private Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada aprilie 1991 – august 2000.

Potrivit unei expertize publicate în timpul primului mandat de președinte al lui Băsescu, nu s-a înregistrat niciun prejudiciu pentru partea română. Acest lucru a fost folosit de șeful statului în declarații publice pentru a-i sancționa pe cei care l-au învinovățit de vânzarea flotei. În luna noiembrie, procurorul general Tiberiu Niță a declarat că dosarul „Flota” ar putea fi redeschis.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!