Traian Băsescu, urmărit penal în cazul Gabriela Firea

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 20 martie 2015

Băsescu-681

Fostul președinte Traian Băsescu a fost pus sub acuzare de către Parchetul General, luni, în dosarul în care este acuzat că a șantajat-o pe Gabriela Firea. Procurorii au început urmărirea penală pentru amenințare, iar fostul șef de stat a fost audiat miercuri la Parchetul General, potrivit Știrile TVR.

Traian Băsescu a fost citat miercuri, la ora 11:00, la Parchetul General, unde anchetatorii i-au adus la cunoștință calitatea de suspect în acest dosar. Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaș, a anunțat încă de săptămâna trecută că fostul președinte va fi chemat la Parchetul General în dosarul de șantaj deschis în urma plângerii depuse de senatorul PSD, precizând că Băsescu va trebui să răspundă la întrebările procurorilor. Întrebat, luni, cum comentează punerea sub acuzare a fostului președinte, premierul Victor Ponta a răspuns: „Să fie sănătos!”

Gabriela Firea a depus o plângere penală împotriva lui Traian Băsescu, în aprilie 2014, dar ancheta a fost suspendată până la finalul mandatului de președinte. La sfârșitul anului trecut, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a hotărât, prin ordonanța procurorului de caz, redeschiderea dosarului de șantaj.

În aprilie 2014, în cadrul unei conferințe de presă televizată, Traian Băsescu a făcut o declarație pe care Gabriela Firea a considerat-o o amenințare.

„Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei (Florentin Pandele, primar al orașului Voluntari – n.r.), unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a avertizat Băsescu la acea vreme.

 

Băsescu: „Firea să spună câți bani a transferat în trustul lui Voiculescu”

Fostul președinte Traian Băsescu spune despre senatorul PSD Gabriela Firea că a transferat de la Crescent în trustul lui Dan Voiculescu 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari. El a făcut aceste precizări, după ce, luni, a fost pus sub acuzare în dosarul în care este acuzat de Gabriela Firea că a șantajat-o.

„Cred că dna Firea ar fi foarte bine să aibă grijă – nu e șantaj, nu e amenințare – să spună public câți bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu. Adică dacă își aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta așa, an de an, și nu plătea înapoi, 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și îi transfera într-o companie care era în grupul dlui Voiculescu. Dacă își aduce aminte de lucrul ăsta, ar fi bine să se spovedească public”, a declarat Traian Băsescu, luni după-amiază, la ieșirea din sediul PMP.

„Tot dna Firulescu a făcut o plângere la CCR pentru declarațiile mele. Și, din câte știu, CCR i-a explicat că președintele este liber să facă orice declarație politică în timpul mandatului și că are aceeași libertate ca și parlamentarii”, a mai precizat fostul președinte.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!