Traiti si invatati la Londra

Articol publicat in sectiunea Educaţie şi învăţământ pe data 7 decembrie 2009

wine tasting classÎn zilele moderne, este aproape imposibil să faceţi o călătorie cu metroul fără să fiţi bombardaţi de multitudinea de postere care vă aduc la cunoştinţă diferite cursuri de perfecţionare. Ele pot fi legate de a doua limbă străină, de inginerie, cunoaşterea vinurilor sau de managementul afacerilor.

Normal, nu este nimic rău în a vă perfecţiona aptitudinile şi experienţa în aceste vremuri competitive. Dar posterele respective vă prezintă foarte rar unele cursuri mai puţin obişnuite. Unele dintre ele se ocupă de părţile ceva mai rafinate ale vieţii – artele fine, vinurile sau antichităţile, de exemplu. Şi cum acestea sunt prezente într-o diversitate de variante, puteţi să vă perfecţionaţi fără mari probleme educaţia.

 

The British Museum (Muzeul Britanic)

 Aţi visat de multe ori să deveniţi următorul Indiana Jones? Este probabil să nu existe foarte multe persoane care să-şi dorească să colinde peşterile, dar cu siguranţă că vă puteţi îmbunătăţi cunoştinţele despre arheologie. Ateliere au loc regulat, la British Museum (www.britishmuseum.org), unde lectorii aduc artefactele la viaţă prin intermediul unor analize ale apariţiei lor şi ale vieţii celor în posesia cărora s-au aflat.

 

Christie’s

 Uimiţi-vă cunoştinţele – şi în general câştigaţi bani – studiind despre Antichitate şi istoria artelor. Casa de licitaţii Christie’s (020 7839 9060) organizează o varietate de cursuri de diferite durate, bazându-se pe istoria licitaţiilor avute şi explicând ce trebuie să căutaţi. De asemenea, oferă şi clase de oenologie (cunoştinţe despre vinuri).

 

Leiths School of Food and Wine (Şcoala Leiths de Gastronomie şi Oenologie)

 Dacă aveţi o pasiune pentru gătit, atunci puteţi să mergeţi la Leiths School of Food and Wine (020 8749 6400). Indiferent dacă decideţi să mergeţi la un curs unic de duminică sau la unul de 3-4 săptămâni, familia şi prietenii nu vor avea decât de câştigat de pe urma cunoştinţelor acumulate.

 

London College of Fashion (Colegiul londonez de modă)

 Lăsaţi creativitatea să se manifeste la unul dintre cursurile organizate de London College of Fashion (020 7514 7400). Aflaţi cum puteţi aplica ultimele tehnici în materie pentru a ajunge la un machiaj profesional. Creaţi hainele pe care vi le doriţi, pe măsură ce învăţaţi cum să tăiaţi un şablon sau un articol de îmbrăcăminte.

 

Central St. Martins

 Central St. Martins (www.csm.arts.ac.uk) oferă o selecţie de cursuri part-time, de seară, legate de artă, media şi design. Aflaţi cum puteţi determina care sunt viitoarele trenduri în modă; dezvoltaţi-vă aptitudinile de prezentator sau realizaţi-vă propriile pălării la atelierul Millinery.

 

The Slade School of Fine Arts (Şcoala de Arte Frumoase Slade)

Oricare ar fi nivelul dvs de experienţă, puteţi să vă bucuraţi de o şcoală de vară sau de un curs scurt la Slade School of Fine Arts (020 7278 3895). Facilităţile şcolii au fost extinse şi îmbunătăţite şi includ acum şi un studio digital. Aşa că luaţi-vă pensulele cu dumneavoastră, ştergeţi-vă şevaletul de praf şi arătaţi că aveţi talent artistic.


Etichete: , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!