Transferuri de marcă

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 iulie 2015

592 lundeFederaţia Europeană de Handbal a publicat un Top 5 al celor mai tari transferuri efectuate în această pauză competiţională, în sectorul feminin, acolo unde şi România s-a abonat la cuvânt. Nu cu unul, ci cu două achiziţii de nivel mondial. Cele două mari puteri ale handbalului românesc, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, stau la baza acestor recorduri.

Transferul suedezei Isabelle Gullden de la Viborg la CSM Bucureşti a fost clasat pe locul 2 în această ierarhie. MVP-ul ultimului Campionat European şi medaliată cu bronz la aceeaşi competiţie a avut mai multe opţiuni de transfer, dar a ales capitala României, fiind convinsă de proiectul CSM. Suedeza va juca în Bucureşti alături de alte handbaliste care au evoluat în trecut la Viborg.

Allison Pineau, jucătoarea transferată de HCM Baia Mare, a prins locul 5 în topul exclusivist. Franţuzoaica nu a avut un sezon foarte bun (2014-2015), dar rămâne o handbalistă fantastică în handbalul mondial. Pineau, desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2009, când a obţinut şi argintul mondial, are doar 26 de ani şi dacă va fi ocolită de probleme medicale ar putea avea un cuvânt greu de spus la HCM Baia Mare.

Cel mai surprinzător şi, totodată, cel mai mare transfer l-a reuşit Rostov, care a reuşit să o aducă pe norvegianca Katrine Lunde, medaliată cu aur la toate competiţiile şi multiplă câştigătoare a Ligii Campionilor. Lunde şi noua sa echipă vor putea fi urmărite la Bucharest Trophy, în a doua jumătate a lunii august.

În Top 5 au mai intrat Zsuzsana Tomori, care s-a transferat de la Ferencvaros la Gyor, şi Sanja Damnjanovic, de la Viborg la Vardar Skopje. Interul din Serbia a fost în discuţii şi cu HCM Baia Mare, înainte să semneze cu campioana Macedoniei şi la rândul ei va putea fi urmărită la Bucharest Trophy. Practic, cu excepţia interului Tomori, toate celelalte patru jucătoare din Top 5 vor fi prezente în Bucureşti, în 20-23 august.

După achiziţiile făcute de echipele din Estul Europei, Federaţia Europeană de Handbal a sintetizat perfect ceea ce se întâmplă în prezent în handbalul feminin: “Go Est is the motto for the best!”.

Măcar de-ar fi așa, spunem noi.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!