Transferuri între conturile bancare prin Twitter, Facebook, WhatsApp?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, UK la zi pe data 24 iulie 2015

uk_twitter-banking

Băncile principale din Marea Britanie vor permite clienţilor să facă transfer printr-un simplu mesaj pe Twitter. Facebook şi WhatsApp sunt şi ele interesate să intre pe această piaţă, în condiţiile în care Twitter este deja în discuţii cu HSBC, Barclays, Santander şi Natwest.

Băncile britanice de pe high street au în plan să permită clienţilor să facă transferuri de bani în alte conturi trimiţând un mesaj băncii, prin Twitter, cu numele de Twitter al utilizatorului beneficiar şi cu suma ce se doreşte a fi transferată.

Banca ICICI, cu sediul principal în India, dar cu sucursale şi în UK, foloseşte deja serviciul pay-by-tweet. O bancă franceză a început şi ea să folosească serviciul bancar Twitter încă de anul trecut.

Pe lângă Twitter, Facebook şi WhatsApp au anunţat că pregătesc un serviciu similar, iar Apple a lansat încă de săptămâna trecută serviciul Apple Pay, care poate fi folosit cu telefoanele iPhone 6, iPhone 6 Plus şi cu ceasul iWatch pentru a face cumpărături.

Stephen Nicholls, un consultant pe securitate de la Deloitte, a comentat în cadrul unei conferinţe împotriva fraudei pe internet: „A face banking cu Twitter nu este doar o viziune, deja există. Iar oportunităţile sunt nenumărate, în timp ce lupta pe care o vom da pentru a bloca frauda online va fi absolut fascinantă”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!