Transferuri și muncă

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 11 septembrie 2014

În timp ce Victor Pițurcă a jucat toată ziua poker, încercând să surprindă fie mâna FRF-ului, fie mâna fotbalului cu cămile, naționala U21 s-a deplasat în Germania, încercând să se califice la EURO2015.

Pentru că de antrenorul naționalei deja ne-am plictisit să citim pe măsură ce toată ziua au apărut știri despre el, să rezumăm totul: FRF vrea ca Al Ittihad să plătească acea clauză de reziliere, Al Ittihad consideră că este prea mare, dar ridică salariul cu care-l tentează pe selecționer la 4 milioane euro pe an.

Și-acum, trecem la U21. Acolo unde, plecați în Germania să joace nemțește, adică economicos și pragmatic, tricolorii au luat de la nemți un 8-0 de care să-și aducă aminte. La prima vedere nu pare o nenorocire, Brazilia a încasat 7-1 de la germani la ea acasă, în semifinalele campionatului mondial. La a doua vedere, asta ne spune totul despre care sunt sau cum sunt tratate prioritățile fotbalului românesc.

Ne interesează orice, dar nu viitorul. Ne certăm la București pe bani și așteptăm să plece unii ca să vină alții, dar uităm că peste 3-5 ani vom avea nevoie de altă națională. Și ea se desenează mai ales din echipa care a fost călcată de șenilele celor care înțeleg că performanța nu se face între discuțiile dintre selecționer și arabi, despre care numai femeia de serviciu a federației mai lipsește să-și dea cu părerea, ci la loturi. Acolo unde este nevoie de investiții, antrenori capabili, de preferat unii care să nu provină din fabrica de diplome a lui Riciu, și de muncă. Multă. Oricum mai multă decât munca depusă de cei care-și permit să-i ofere lui Piți cele 4 milioane euro. Iar munca asta trebuie făcută.

Dacă nu facem asta, vremea când nici măcar Al Ittihad nu va mai avea ce transfera de la noi nu este departe.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!