Transport for London. Schimbări actuale și viitoare

Articol publicat in sectiunea Transport, UK la bani mărunţi pe data 27 octombrie 2014

London_underground contactless payment

Transport for London aderă la tehnologia contactless

Navetiștii din Londra își pot plăti deja călătoriile cu metroul sau trenul folosind cardurile contactless.

Transport for London a început deja să accepte plățile contactless pe metrou, tramvai, DLR, London Overground și serviciile naționale feroviare.

Plățile prin sistemul contactless funcționează asemenea sistemului Oyster, încasând de la clienți tarife de adult tip pay-as-you-go atunci când aceștia ating cititoarele de carduri la începutul și sfârșitul călătoriei.

Tarifele zilnice și săptămânale rămân nemodificate, chiar dacă plătești cu cardul contactless. Totuși, cei care beneficiază de tarife cu reducere sau au abonamente vor trebui să continue să se folosească de cardurile Oyster.

Noua opțiune înseamnă că navetiștii nu vor mai trebui să-și piardă timpul în a-și alimenta cardul Oyster, pentru că tariful este dedus direct din contul cardului lor.

Cardurile contactless sunt de tip debit, credit, charge sau pre-paid, care pot fi folosite zilnic pentru a face plăți uzuale rapide și sigure pentru sume de până la maxim £20.

Sistemul de plăți contactless a fost acceptat pe autobuzele londoneze încă din decembrie 2012. În jur de 69.000 de plăți se fac zilnic în autobuze prin intermediul acestui sistem.

Lansarea sistemului contactless vine după o perioadă de probă  încununată de succes în rețelele de metrou și cele feroviare, care a început în aprilie 2014 cu aproximativ 5.000 de clienți.

 

Septembrie 2015: lansarea metroului de noapte

În data de 12 septembrie, London Underground va lansa un serviciu de 24 de ore în weekend-uri, anunță Transport for London (TFL).

Pasagerii vor putea folosi metroul de noapte vinerea și sâmbăta, fiindu-le asigurate între șase și opt garnituri care vor circula din oră în oră pe anumite secțiuni a cinci magistrale.

În prezent, întregul serviciu de metrou este închis în intervalul orar 01:00-05:00, câteva stații închizându-se imediat după miezul nopții, iar altele deschizându-se în aproprierea orelor 6. Orele de deschidere sunt și mai târzii duminica.

În afara stațiilor care suportă lucrări de întreținere tehnică, serviciile vor funcționa în toate stațiile, a declarat TFL. De asemenea, în viitor, se dorește extinderea acestui serviciu și pe alte linii.

TFL a adăugat că acest proiect va reduce timpul de călătorie cu aproximativ 20 de minute.

Magistrale pe care se va lansa metroul de noapte:

  • Central line: trenurile vor funcționa între Ealing Broadway și Hainault și între White City și Loughton (fără a funcționa pe filiala West Ruislip).
  • Jubilee line: trenurile vor funcționa pe întreaga magistrală.
  • Northern line: trenurile vor funcționa pe întreaga magistrală, excepție făcând filialele Mill Hill East și Bank.
  • Piccadilly: trenurile vor funcționa între Cockfosters și Heahtrow Terminal 5 (excepție făcând filiala Rayners Lane/Uxbridge).
  • Victoria: trenurile vor funcționa pe întreaga magistrală.

 

London_underground contactless payment & driverless

TFL dezvăluie noile garnituri de metrou fără operator

Garniturile de metrou vor fi automatizate integral, dar inițial vor avea un operator la bord, când vor intra în funcțiune în anii 2020.

Noile trenuri vor fi dotate cu treceri între vagoane, aer condiționat și uși mai largi, conform imaginilor dezvăluite de primarul Londrei, Boris Johnson.

Deși trenurile au fost proiectate să fie complet automatizate, TFL anunță că, în primă instanță, vor avea conductori, asemenea DLR-ului care va putea fi utilizat în 2022.

Doar în momentul în care o mare parte din vechile garnituri au fost înlocuite în jurul anilor 2020, numai atunci se va realiza automatizarea completă (fără conductor), dar chiar și atunci va exista un membru de personal la bord.

TFL a declarat că 250 de garnituri noi vor îmbunătății serviciile, făcându-le mai rapide și mai sigure, ba chiar vor mări și capacitatea de pasageri pe toate cele patru linii.

Magistrala Picadilly line va fi prima care va găzdui noile garnituri proiectate de firma londoneză Priestman Goode, urmată de magistralele Central line, Waterloo & City line și Bakerloo line.

Garniturile vor funcționa pentru o perioadă de 40 de ani și vor mări capacitatea pe magistralele Central și Bakerloo cu 25%, pe City line cu 50%, iar pe linia Picadilly cu 60%.

Companiile vor începe să liciteze de la începând cu anul viitor pentru a furniza garniturile de metrou, contractul finalizându-se în 2016, iar prima garnitură lansată se preconizează că va fi pe linia Picadilly în 2022.

Dl Johnson a comparat design-ul noilor trenuri cu Darth Vader și a menționat că aerul condiționat va oferi  „o călătorie mai răcoroasă, chiar și vara”.

Sindicatele s-au opus cu vehemență introducerii noilor garnituri de metrou cu tehnologie driverless, dar primarul a declarat că operatorii nu-și vor pierde slujbele, deoarece va fi nevoie în continuare de prezența lor ca și „căpitani de tren”.

„În cele din urmă, aceste trenuri nu vor avea conductori, dar asta nu înseamnă că vor fi total lipsite de personal”, declara primarul.

Imaginile noilor garnituri de metrou vor fi expuse în sala de bilete de nord a stației King’s Cross St Pancras Station, în noua expoziție „New Tube for London” până pe data de 16 noiembrie.

Autor articol: Cosmin Lungu


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!