„Traseism” politic britanic: De la conservatori la UKIP

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 3 octombrie 2014

UKIP a introdus „traseismul” politic în Marea Britanie şi ar putea obţine din nou un fotoliu în Camera Comunelor, deşi nu s-a ales cu niciun astfel de post în urma votului britanicilor de la ultimele alegeri parlamentare din 2010.

 

Doi parlamentari „pierduţi”

Parlamentarul conservator Mark Reckless a anunţat că părăseşte principala formaţiune politică de guvernământ pentru a se alătura partidului extremist UK Independence Party. Politicianul a făcut acest anunţ sâmbătă, 27 septembrie, cu o zi înainte de începerea conferinţei anuale a Partidului Conservator, programată a se desfăşura între 28 septembrie şi 1 octombrie la Birmingham.

Mark Reckless, parlamentarul alegătorilor din circumscripţia electorală Rochester and Strood de pe coasta de sud-vest a Angliei, este al doilea care renunţă la postul de parlamentar obţinut ca şi candidat al Partidului Conservator pentru a trece în rândurile UKIP.

Douglas Carswell a fost primul membru al principalului partid din coaliţia de guvernământ care, în 28 august, a renunţat la poziţia deţinută în Camera Comunelor şi s-a alăturat naţionaliştilor de la UKIP.

Atât Mark Reckless, cât şi Douglas Carswell au anunţat că vor declanşa alegeri anticipate şi vor încerca să îşi recâştige poziţia deţinută în parlamentul britanic ca şi candidați din partea UK Independence Party.

 

Împotriva lui Cameron, în favoarea lui Farage

Incapacitatea conservatorilor de a reduce imigraţia este principalul motiv pentru care unii parlamentari din partidul condus de premierul David Cameron trec în formaţiunea politică extremistă şi naţionalistă a lui Nigel Farage, conform declaraţiilor lui Mark Reckless.

„Există vreo formaţiune politică, fie ea de stânga sau de dreapta, care să susţină introducerea unui sistem de selecţie a imigranţilor gândit în favoarea acceptării în Marea Britanie doar a celor mai pregătiți profesional oameni veniţi din fostele state ale Commonwealth, cu care Regatul Unit are încă strânse legături? Sau o să continuăm să ne deschidem porţile pentru toţi muncitorii necalificaţi veniţi din ţări din estul Europei?”, au fost interogaţiile lansate public de Reckless.

„Eu promit să fac mai multe pentru a reduce nivelul imigraţiei şi, în acelaşi timp, să le asigur oamenilor din Marea Britanie un tratament onest şi uman. Dar nu pot să fac acest lucru din interiorul Partidului Conservator, ci doar ca membru al UKIP”, şi-a motivat Mark Reckless decizia de a părăsi Partidul Conservator în favoarea UKIP.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!