Trecerea STS la MI, adoptată tacit de deputați

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 31 martie 2014

Proiectul de lege prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicații speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a trecut prin adoptare tacită de Camera Deputaților. Proiectul de lege a fost inițiat de PSD și se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea și funcționarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și a altor acte normative.

Camera Deputaților este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de act normativ. Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, deoarece termenul de dezbatere – 20 martie 2014 – a fost depășit. Potrivit acestui proiect de lege, STS se reorganizează ca departament de telecomunicații speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, numiți sau eliberați din funcție prin decizia premierului.

În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestui proiect de lege, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul și posturile aferente. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Senat, forul decizional.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!