A trecut ziua de licențiere

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 7 aprilie 2014

529 razvan burleanu

31 martie a fost ziua critică pentru cluburile din Liga I, acestea trebuind să facă dovada plăţilor tuturor datoriilor clubului înregistrate până la data de 31 decembrie a fiecărui an. Ultimii ani au fost dificili pentru formaţiile noastre, mai ales când s-a pus problema de restanţe financiare. Iar începutul anului 2014 a arătat că nu mai avem multe echipe care să-și permită să evolueze în Liga I.

FC Vaslui şi CFR Cluj sunt echipele care se confruntă cu cele mai mari probleme, clujenii fiind singurii care nu au depus dosarul. Ardelenii n-au putut veni la LPF din cauza salariilor neplătite către jucători, dar şi a datoriilor faţă de foşti fotbaliști sau impresari. Cu ajutorul de la Ştefan Gadola, unul dintre acţionarii echipei care a achitat suma, clujenii au putut depune dosarul pentru a obține licența pentru anul viitor.

Problema mare este răspunsul pe care UEFA trebuie să îl dea la solicitarea Federaţiei Române de Fotbal de a suspenda licenţa şi de a modifica unele articole din ROAF pentru a facilita introducerea acestei metode. Instituția de la Nyon n-a dat până acum vreun răspuns solicitării trimise de FRF, deși aceasta a fost trimisă pe 19 martie.

Liga Profesionistă de Fotbal a încercat să vină în sprijinul cluburilor în 2012 şi, cu ajutorul FRF, a solicitat la UEFA o modificare a datei limită de introducere a dosarelor de licenţiere. FRF a dorit în 2012 ca formaţiile din România să depună dosarele pe 31 mai, în loc de 31 martie. UEFA a refuzat fără drept de apel solicitarea motivând că, dacă toate ţările afiliate UEFA respectă acest termen, nu se poate face o concesie special pentru fotbalul nostru, fiind vorba de promovarea fair-play-ului financiar.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat: „N-am primit un răspuns de la UEFA. În legătură cu echipele care au depus dosarele de licenţiere, n-am niciun răspuns clar, dar mă voi interesa despre situaţia lor.”

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!