Trei angajați ANAF, anchetați în dosar

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 22 mai 2015

Trei funcționari ai ANAF sunt cercetați într-un dosar cu un prejudiciu de 16,5 milioane de euro. Cei trei sunt acuzați de compromiterea intereselor justiției și favorizarea făptuitorului, după ce ar fi dat unei persoane cercetate informații despre probe, audieri de martori și cereri de înscrisuri, potrivit Mediafax.

34 de percheziții au fost organizate, miercuri dimineața, în București și județele Ilfov, Vâlcea și Prahova. Anchetatorii urmează să audieze 31 de persoane, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Potrivit anchetatorilor, reprezentanții a 11 societăți comerciale care au ca obiecte de activitate lucrări de construcții, servicii de curățenie, comerț cu produse petroliere, lucrări de demolare și restaurante, ar fi înregistrat în evidențele contabile și ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli privind achiziții fictive de la două firme de tip „fantomă”, producând astfel un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ șapte milioane de euro.

„După încasarea în conturile bancare ale societăților cu comportament de tip fantomă a sumelor înscrise în facturile fictive pe care acestea din urmă le-au emis, acestea au fost fie retrase în numerar direct din conturile societăților cu comportament de tip fantomă, fie revirate în conturile personale ale reprezentanților acestora din urmă, de unde au fost retrase în numerar și restituite dispunătorilor plăților sau virate în conturile personale ale acestora din urmă, în scopul disimulării provenienței ilicite a acestor sume. Suma ce formează obiectul procesului de spălare a banilor este în cuantum de aproximativ 9,5 milioane euro”, arată Parchetul Capitalei.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!